Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015 15:58

Λιμένι Λακωνίας: Tόπος ιστορίας και επιβλητικής ομορφιάς!

Το Λιμένι, ο παραθαλάσσιος οικισμός που κατοικούσε η ιστορική οικογένεια Μαυρομιχάλη, φημίζεται για την παραδοσιακότητά του και τη ξεχωριστή γραφικότητά του. 

Πρόκειται για ένα παραθαλάσσιο χωριό της Μάνης που έχει αποτελέσει τα τελευταία χρόνια έναν καλοκαιρινό δημοφιλή προορισμό για τους λάτρεις των μανιάτικων επιβλητικών τοπίων. Απέχει 27 χλμ. από το Γύθειο και 5 χλμ. από την Αρεόπολη. Ο αρμονικός συνδυασμός της γαλαζοπράσινης θάλασσας με το άγριο βραχώδες τοπίο προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία.

Αξίζει να περιηγηθείτε στα επιβλητικά τοπία της μάνης με τους παραδοσιακούς πύργους, να δοκιμάσετε τις μανιάτικες πεντανόστιμες συνταγές και να επισκεφθείτε τον παραδοσιακό πύργο της οικογένειας των Μαυρομιχαλαίων, όπου μπορείτε και να διαμείνετε. Θα σας συγκλονίσει η υψηλή αισθητική του χώρου, καθώς υπέστη τα τελευταία χρόνια αναπαλαίωση με σκοπό τη διαμονή των επισκεπτών εκπληρώνοντας έτσι το όραμα της οικογενείας.

Το Λιμένι αποτελεί έναν καλοκαιρινό προορισμό για αυτούς που επιθυμούν να απολαύσουν ήσυχες και ξεκούραστες διακοπές. Εκεί, μπορείτε να βρείτε ξενώνες, ξενοδοχεία, εστιατόρια και όμορφες ψαροταβέρνες.

Επιμέλεια κειμένου: Πένυ Γεωργάκα

Φωτογραφίες: Χαρά Κακούτη