Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2024 09:14

Οι εντυπωσιακοί καταρράκτες της Σούδας στα Θεοδώριανα (Βίντεο)

Οι εντυπωσιακοί καταρράκτες της Σούδας στα Θεοδώριανα (Βίντεο)

Στην καρδιά της ορεινής Ελλάδας, κρυμμένος σε έναν επίγειο παράδεισο, ο καταρράκτης Σούδα αποτελεί έναν από τους θησαυρούς της Πίνδου.

Με τα κρυστάλλινα νερά του και τον ειδυλλιακό περίγυρο του, αποτελεί έναν προορισμό που κλέβει την καρδιά κάθε επισκέπτη.

Ο καταρράκτης Σούδα, όπως τον αποκαλούν οι ντόπιοι, είναι ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του ιστορικού και περήφανου χωριού των Θεοδώριανων και συχνά αναφέρεται και με το όνομα του χωριού, όπως αναφέρει το whispersofepirus.gr.

Τα Θεοδώριανα, χτισμένα σε μια πλαγιά που κοιτάει τις κορυφές των Τζουμέρκων, αποτελούν τον κοντινότερο οικισμό στην περιοχή Σέλιο, εκεί όπου βρέθηκαν αρχαιολογικά ευρήματα τα οποία θεωρούνται ότι αποτελούν σπαράγματα της αρχαίας πόλης Θεοδωρίας της χώρας των Αθαμάνων, του προελληνικού φύλου που ζούσε στα βουνά της Πίνδου. Από την ονομασία της αρχαίας πόλης κρατάει και το όνομα του χωριού. Λίγο έξω από το χωριό, και μετά από ένα περίπατο στα άγρια δάση της περιοχής, συναντάει κανείς τον καταρράκτη Σούδα. Ο καταρράκτης βρίσκεται σε ένα υψόμετρο 1.300 μέτρων.

Δείτε το βίντεο του καναλιού Nature Drone Makis Theodorou:

 ➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr