Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024 09:45

Σίκινος: Ιδανικός προορισμός για πραγματικά ήσυχες διακοπές (Φωτογραφίες)

Σίκινος: Ιδανικός προορισμός για πραγματικά ήσυχες διακοπές (Φωτογραφίες)
Φωτογραφία instagram: extramilers

Αν και τα νησιά των Κυκλάδων είναι από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, υπάρχει κι ένα που δεν το έχουν ανακαλύψει ακόμα οι τουρίστες.

Ο λόγος για τη Σίκινο η οποία -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ιστοσελίδα του δήμου: «Αντιστέκεται ακόμη στη μαζική εισβολή του τουρισμού τόσο για τη διαφύλαξη της φυσιογνωμίας του νησιού, την προστασία της φύσης και των ανθρώπων του από την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη, όσο και για την ενθάρρυνση του εναλλακτικού τουρισμού».

Η Σίκινος βρίσκεται ανάμεσα στην Ίο και τη Φολέγανδρο και είναι από τα μικρότερα νησιά των Κυκλάδων. Λιμάνι της είναι η Αλοπρόνοια ενώ η Χώρα «μοιράζεται» σε δύο γειτονιές, σε αντικριστές βουνοπλαγιές, το Κάστρο και το Χωριό. Το Κάστρο είναι οχυρωμένος οικισμός του 15ου αιώνα, με κάτασπρα σπιτάκια και φροντισμένες αυλές.

Στην πλατεία του βρίσκεται η εκκλησία της Παντάνασσας, που χρονολογείται από το 1787 ενώ στο υψηλότερο σημείο του στέκει το μοναστήρι της Χρυσοπηγής, που χρονολογείται από το 1690, αναφέρει το newsbeast.

Οι παραλίες της δεν είναι πολλές, αλλά είναι καθαρές και πολύ ευχάριστες. Κάποιες είναι εύκολα προσβάσιμες, όπως η Αλοπρόνοια, ο Άγιος Γεώργιος αλλά και το Διαλισκάρι ενώ σε κάποιες άλλες μπορείτε να φτάσετε μόνο με το καραβάκι.

 ➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr