Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024 09:44

Πράσσα: Η παραλία της Κιμώλου που μαγεύει (Βίντεο)

Πράσσα: Η παραλία της Κιμώλου που μαγεύει (Βίντεο)
Shutterstock

Η Κίμωλος, η «μικρή αδερφή» της Μήλου, είναι ένα ξεχωριστό νησί, γνωστό για την ηρεμία και την απλότητά του.

«Κίμωλό μου, παράδεισό μου!», λένε συχνά γι’ αυτήν οι ντόπιοι και όταν θα βρεθείτε στο νησί θα καταλάβετε τι εννοούν. Το Χωριό με το κυκλαδίτικο χρώμα, το μεσαιωνικό κάστρο με τη μαγευτική θέα, αλλά και οι παρθένες παραλίες συνθέτουν τη γοητευτική εικόνα του νησιού.

Όταν επισκεφθείτε την Κίμωλο, μια βουτιά στα Πράσσα επιβάλλεται. Η συγκεκριμένη παραλία θεωρείται από πολλούς η ωραιότερη του νησιού. Τα Πράσσα βρίσκονται στο βορειανατολικό τμήμα της νησιού, εντός του όρμου Πηγάδι, σε απόσταση περίπου 6 χλμ. από το λιμάνι.

Ολόλευκη, χοντρή άμμος, φανταστικά τιρκουάζ νερά και θαλασσινές σπηλιές για εξερεύνηση συνθέτουν το παραδεισένιο σκηνικό. Η παραλία είναι γνωστή και ως «Άσπρη Κιμωλία» λόγω της χαρακτηριστικής άσπρης άμμου που προέρχεται από τα πετρώματα της κιμωλίας.

Το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας είναι οργανωμένο, ενώ λειτουργεί και beach bar. Ωστόσο, υπάρχει αρκετός χώρος για όσους θέλουν να απλώσουν την πετσέτα τους, καθώς και κάποια αρμυρίκια για φυσική σκιά. Στην άκρη του όρμου Πηγάδι, στον κάβο του Αγίου Γεωργίου βρίσκει καταφύγιο μέσα σε θαλάσσιες σπηλιές η μεσογειακή φώκια Monachus monachus, ενώ ακριβώς απέναντι από την παραλία, βρίσκεται η νησίδα Πρασονήσι, αναφέρει το travelgo.

Η παραλία με «τα πιο καθαρά νερά του κόσμου»

Η ωραιότερη παραλία της Κιμώλου έχει μάλιστα και μια παγκόσμια πρωτιά. Σε μια έρευνα που έκανε το αμερικάνικο ταξιδιωτικό πρακτορείο Florida Panhandle στα τέλη του 2023, τα Πράσσα ξεχώρισαν ως η παραλία με τα πιο καθαρά νερά στον κόσμο!

Προκειμένου να αναδείξει τη «χρυσή και πιο καθαρή» παραλία στον κόσμο, το ταξιδιωτικό πρακτορείο δημιούργησε μια αρχική λίστα με 50 παραλίες απ' όλο τον κόσμο, οι οποίες κατέλαβαν τις υψηλότερες θέσεις στις σχετικές ιστοσελίδες με ταξιδιωτικές κριτικές. Στη συνέχεια υπολόγισε τη βαθμολογία κάθε παραλίας με βάση το ποσοστό των κριτικών που αναφέρουν «καθαρά νερά». Συνολικά, η ομάδα ανέλυσε περισσότερες από 2,4 εκατομμύρια κριτικές για να βρει τους νικητές της, με τα Πράσσα στην Κίμωλο να κατακτούν την πρώτη θέση.

Δείτε το βίντεο του καναλιού Dream and Fly aerial cinematography:

 ➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr