Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014 09:54

Οδηγίες "χρήσης" για το δωμάτιο του ξενοδοχείου

Μπορεί το μόνο που θέλετε να κάνετε μπαίνοντας στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας να είναι να βγάλετε τα παπούτσια σας και να χαλαρώσετε στο κρεβάτι ή το καθιστικό, υπάρχουν όμως επτά πράγματα που είναι καλό να κάνετε πριν από οτιδήποτε άλλο. Η υγεία και η ασφάλειά σας μπορεί να εξαρτώνται από αυτά. Ανακαλύψτε τα!

Ελέγξτε το στρώμα για κοριούς

Διερευνήστε το στρώμα σας, το πλαίσιο του κρεβατιού και κεφαλάρι για τυχόν μικρές καφέ κηλίδες. Είναι δύσκολο να διακρίνει κάποιος του κοριούς, καθώς εξαφανίζονται κατά τη διάρκεια της μέρας, αλλά αφήνουν πίσω τους καφέ κηλίδες αίματος. Κάντε έναν εκτενή έλεγχο στα σεντόνια και τα μαξιλάρια σας πριν κοιμηθείτε.

Κάντε απολύμανση

Μπορεί το δωμάτιο σας να σας φαίνεται καθαρό, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και υγιεινό. Οι υπεύθυνοι για την καθαριότητα των δωματίων ασχολούνται κυρίως με το μπάνιο και το στρώσιμο του κρεβατιού και αμελούν να απολυμάνουν πολλά αντικείμενα, όπως τα τηλεχειριστήρια, τους διακόπτες φωτισμού ή τα πόμολα. Ένα αντιβακτηριδιακό μαντηλάκι θα σας λύσει τα χέρια για μια γρήγορη απολύμανση.

Βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά ο θερμοστάτης

Η θερμοκρασία του δωματίου σας μπορεί να φαίνεται μια χαρά την ώρα που θα μπείτε, αλλά θα μπορούσε να γίνει αφόρητα ζεστό ή κρύο τη στιγμή που προσπαθείτε να κοιμηθείτε. Αν περιμένετε μέχρι τις νυχτερινές ώρες για να ανακαλύψετε ότι το κουμπί που ρυθμίζει τη θερμοκρασία δεν δουλεύει, ίσως χρειαστεί να περιμένετε πολύ για να αποκατασταθεί η βλάβη.

Αφαιρέστε το κάλυμμα του κρεβατιού

Τα σεντόνια και οι μαξιλαροθήκες είναι εύκολο να πλυθούν, τα καλύμματα όμως όχι. Είναι αποδεδειγμένο ότι πολλά ξενοδοχεία αμελούν για αρκετό καιρό να καθαρίσουν τα καλύμματα των κρεβατιών, αφού τις περισσότερες φορές έχουν απλά διακοσμητικό χαρακτήρα. Καλό θα ήταν λοιπόν να τα απομακρύνετε προτού πέσετε στο κρεβάτι.

Απενεργοποιήστε το ξυπνητήρι

Ένας αφηρημένος ή κακεντρεχή επισκέπτης μπορεί να έχει ενεργοποιήσει το ξυπνητήρι του κομοδίνου σας για τις 4 το πρωί. Βεβαιωθείτε ότι έχει απενεργοποιηθεί όταν φτάσετε στο δωμάτιό σας, αλλιώς ένας απροσδόκητος θόρυβος θα σας ταράξει μέσα στη νύχτα.

Βάλτε το "Μην ενοχλείτε" ταμπελάκι στην πόρτα

Πολλοί είναι εκείνοι που ξεχνούν να τοποθετήσουν το γνωστό ταμπελάκι “Μην ενοχλείτε” έξω από την πόρτα του δωματίου τους, με αποτέλεσμα να έχουν απρόσμενες επισκέψεις από το προσωπικό καθαριότητας. Θυμηθείτε να το βάλετε στο πόμολο σας το βράδυ και να το αφαιρέσετε το πρωί για να βρείτε καθαρό το δωμάτιο σας.

πηγή: news.gr