Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2013 11:57

Hotel Topazz: Το πρώτο πράσινο ξενοδοχείο της Βιέννης

Στο κατάλογο με τα ξενοδοχεία που σέβονται το περιβάλλον συγκαταλέγεται το ξενοδοχείο  Topazz στην Βιέννη. Ένα ξενοδοχείο που συνδυάζει την σύγχρονη αρχιτεκτονική με κύριο σκοπό την εξοικονόμηση πόρων μέσα από τα υλικά κατασκευής του και επεκτείνεται στην χρήση τροφίμων τοπικής προέλευσης.Το όνομά του, η κυλινδρική του μορφή και τα μεγάλα οβάλ παράθυρα αντλούν επιρροή από ένα ασημένιο αγγείο, σπαρμένο με πολύτιμους λίθους, έργο του βιεννέζου καλλιτέχνη Koloman Moser, που έδωσε έμπνευση στον αρχιτέκτονα Michael Manzenreiter.Σε όλο το ξενοδοχείο ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να γνωρίσει εικόνες από τα παλιά σπίτια της Βιέννης. Κλασικού τύπου καναπέδες, άνετες πολυθρόνες προσφέρουν ξεκούραση στον επισκέπτη.

Μπορείτε να απολαύσετε υπέροχα πιάτα φτιαγμένα με βιολογικά προϊόντα από αυστριακούς παραγωγούς και να το συνοδεύσετε με ένα αρωματικό ποτήρι κρασί όπου τα αρώματα του θα σας μεθύσουν.Το ξενοδοχείο διαθέτει 31 δωμάτια με ξύλινη επένδυση και κουρτίνες σε γήινες αποχρώσεις. Τα υψηλής ποιότητας υφάσματα, οι αναπαυτικές πολυθρόνες και τα μοντέρνα φωτιστικά είναι εμπνευσμένα από την Wiener Werkstätte, μια κοινότητα βιεννέζων καλλιτεχνών και αρχιτεκτόνων του 20ου αιώνα.

Τα μπάνια των δωματίων σε τίποτα δεν θυμίζουν το κλασικό μπάνιο που συναντάμε συνήθως, διότι τα ολόλευκα μάρμαρα και οι πανάκριβες πορσελάνες δημιουργούν ένα αριστοκρατικό περιβάλλον.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Γιάννης Παναγόπουλος

johnpana@hotmail.gr