Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014 10:39

Ολοκληρώθηκε με πλήθος συμμετοχών το "Navarino Challenge"

Άνθρωποι όλων των ηλικιών και όλων των δυνατοτήτων έτρεξαν το περασμένο τριήμερο 19-21 Σεπτεμβρίου στο «Navarino Challenge», στο πλευρό του κορυφαίου Ελληνοαμερικανού υπερμαραθωνοδρόμου Dean Karnazes. Μαζί τους και οι Ολυμπιονίκες Αλέξανδρος Νικολαΐδης και Σπύρος Γιαννιώτης. Με πλήθος συμμετοχών, η διοργάνωση συγκέντρωσε μικρούς και μεγάλους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στην Καλαμάτα και στην Costa Navarino, όπου έτρεξαν απολαμβάνοντας τη μεσσηνιακή φύση, με σύμμαχό τους τον καλό καιρό.

 Οι εκατοντάδες συμμετέχοντες δρομείς –μαζί τους και η ομάδα της Costa Navarino- έτρεξαν χωρίς ανταγωνισμό και χωρίς χρονόμετρα πλάι στον Dean Karnazes, για καλό σκοπό, ενισχύοντας το μήνυμα της ευαισθητοποίησης σχετικά με την παιδική παχυσαρκία και της ενημέρωσης για τη Μεσογειακή διατροφή. Το πλούσιο πρόγραμμα του «Navarino Challenge» περιελάμβανε το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου μία διαδρομή 15χλμ. στην Καλαμάτα, ενώ την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου στην Costa Navarino πραγματοποιήθηκε ο ημιμαραθώνιος, καθώς και οι διαδρομές των 5χλμ. και του 1χλμ. για παιδιά, αλλά και μια μεγάλη γιορτή για όλους τους δρομείς.

 Το μήνυμα της ευαισθητοποίησης σχετικά με την παιδική παχυσαρκία και την καταπολέμησή της, μέσω της Μεσογειακής διατροφής και του υγιεινού τρόπου ζωής μετέφεραν οι ομιλητές της ημερίδας: «Eat well – run well – live well» που διοργανώθηκε το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου στο The Westin Resort Costa Navarino. Το πρόγραμμα της ημερίδας περιελάμβανε τη βράβευση του δις αργυρού Ολυμπιονίκη του ταεκβοντο, Αλέξανδρου Νικολαΐδη  από την Complex Hotel Manager της Starwood Hotels & Resorts Costa Navarino, κα. Roberta Davanzo, καθώς και τη βράβευση του Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιου Πρωταθλητή στην κολύμβηση Σπύρου Γιαννιώτη, από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Allianz Ελλάδος, κ. Πέτρο Παπανικολάου. Στο ενημερωτικό μέρος της εκδήλωσης, μίλησαν  ο Δρ. Δημοσθένης Παναγιωτάκος, Καθηγητής Βιοστατιστικής – Επιδημιολογίας, Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Υγείας & Αγωγής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, η Δρ. Χριστίνα Χρυσοχόου, Ιατρός - Καρδιολόγος, Επιμελήτρια Α, Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής, Ιατρικής Σχολής, Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Μιχάλης Τουμπής, Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, η Φαίη Ευθυμίου, διευθύντρια του περιοδικού «Forma», καθώς και ο Dean Karnazes.

 Όσοι διέμειναν στο The Westin Resort Costa Navarino είχαν την ευκαιρία μέσα σε ένα πλούσιο από δραστηριότητες τριήμερο, να παρακολουθήσουν μαθήματα ταεκβοντο από τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, να κολυμπήσουν μαζί με τον Σπύρο Γιαννιώτη και να κάνουν μαθήματα pilates με τη γυμνάστρια Μάντη Περσάκη.