Τρίτη, 08 Ιουλίου 2014 09:37

Anemi Hotel: Ένας "κρυφός" προορισμός

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και ο νους όλων βρίσκεται στα μαγικά νησιά που απλώνονται στην ελληνική επικράτεια. Έτσι και εγώ αυτή τη φορά αποφάσισα να σας ταξιδέψω σ' ένα πανέμορφο νησί των Κυκλάδων, τη Φολέγανδρο. Πριν δύο μήνες περίπου το γνωστό site Huffington Post παρουσίασε τη Φολέγανδρο στη λίστα με τους δεκαπέντε καλύτερους “κρυφούς” προορισμούς της Ευρώπης. Αυτό το δημοσίευμα με έβαλε να κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα για πολύ καιρό ώσπου ήρθε ή ώρα να μπω στο πλοίο και να βρεθώ σε αυτό το μαγικό νησί. Από πολλούς είχα ακούσει για ένα ξεχωριστό ξενοδοχείο που σου προσφέρει πραγματικές στιγμές χαλάρωσης. Πήρα το πλοίο από τον Πειραία και σε τρισήμισι ωρίτσες έφτασα στο λιμάνι της Φολέγανδρου. Ένα νησί που δεν γνωρίζει από τουριστικές υπερβολές γνωρίζει όμως από καλή και ανθρώπινη φιλοξενία.



Η άφιξη μου στο Anemi…

Στο λιμάνι με περίμενε το αυτοκίνητο του ξενοδοχείου, με χαλαρωτική lounge μουσική στη διαδρομή-ιδανικό μουσικό χαλί για αυτό που θα ακολουθούσε-με οδήγησε στο ξενοδοχείο. Όταν φτάσαμε με υποδέχτηκαν η Διευθύντρια του ξενοδοχείου κα Ιωάννα Παπανδρικοπούλου και το προσωπικό. Η αύρα αυτών των ανθρώπων ήταν τόσο διαφορετική και τόσο ζεστή που ήταν σαν να τους γνώριζα χρόνια. Με καλωσόρισαν και ακολούθησε μια μικρή και εγκάρδια κουβεντούλα πριν με οδηγήσουν στο δωμάτιό μου. Πηγαίνοντας προς το δωμάτιο περπατήσαμε στους περιποιημένος και ολάνθιστους κήπους του ξενοδοχείου...   Αφού μιλήσαμε και γνωριστήκαμε ήρθε η ώρα του δωματίου. Ανοίγει η πόρτα του δωματίου και την ομορφιά των κήπων διαδέχτηκε το ευχάριστο ξάφνιασμα του πανέμορφου δωματίου. Ήταν ένα άνετο δωμάτιο με όλες τις ανέσεις. Πάνω στη λευκή τραπεζαρία με περίμενε ένας δίσκος με το καλωσόρισμα:σπιτική παγωμένη λεμονάδα και  ολόφρεσκα σοκολατένια κουλουράκια που μοσχομύριζαν. Ό,τι πρέπει μετά από ταξίδι σε μια τόσο ζεστή ημέρα. Η επόμενη εικόνα που τράβηξε την προσοχή μου ήταν το κεφαλάρι του κρεβατιού, ένας τεράστιος πείνακας, όπου απεικονίζονταν δυο παλιές ψάθινες καρέκλες έτοιμες για ζεστή κουβεντούλα και παρεούλα. Οι έξυπνες επιλογές επίπλων, η σωστή τοποθέτησή τους στον χόρο με το λευκό χρώμα να κυριαρχεί κατάφεραν να δώσουν ένα μοναδικό συνδυασμό του παραδοσιακού κυκλαδίτικου στυλ με μικρές πινελιές μοντερνισμού.



Το ξενοδοχείο

Το ξενοδοχείο, εναρμονισμένος απόλυτα με τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα του νησιού, διαθέτει 44 δωμάτια και σουίτες με ξεχώριστη διακόσμηση εμπνευσμένη από την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική.  Όλοι οι χώροι αποπνέουν ηρεμία, γαλήνη λόγω του μινιμαλιστικού σχεδιασμού, των μοντέρνων επίπλων και των χρωμάτων που έχουν επιλεγεί. Θα μπορούσε κανείς να πει πως το ξενοδοχείο Anemi λειτουργεί ως φορτιστής ανθρώπινων μπαταριών, καθώς εκεί η ηρεμία και η γαλήνη του τόπου ξαναγεμίζουν μπαταρίες! Το τοπίο γύρω από το ξενοδοχείο βραχώδες με το άγριο θυμάρι να είναι ο πρωταγωνιστής του τόπου και στο μάτι και στη μύτη.

Η γαστρονομία στο Anemi



Όταν άκουσα ότι ο Βαγγέλης Δρίσκας έχει την επιμέλεια του εστιατορίου ήμουν 100% σίγουρος ότι οι δημιουργίες του θα είναι τουλάχιστον ασύλληπτες. Αποφασίζω την πρώτη ημέρα να φάω στην τεράστια βεράντα του δωματίου με θέα την καταγάλανη θάλασσα. Μου είχε λείψει τόσο πολύ αυτό το νησιώτικο αεράκι που δεν ήθελα να το χάσω με τίποτα. Για σαλάτα επιλέγω μια ελληνική με φρεσκοκομμένα ντοματίνα με κρεμμύδι, κάπαρη , σάλτσα βαλσαμικού και  παραδοσιακό τυρί της Φολεγάνδρου και για κυρίως φρέσκα λιγκουίνια με pesto βασιλικού και ντοματίνια στη σχάρα. 
Πιάτα που η γεμάτη γεύση των ντόπιων φρέσκων υλικών και το μεράκι του Δρίσκα τα οδήγησαν στην κορυφή της γαστρονομίας. Τη δεύτερη αποφάσισα να δοκιμάσω το μοναδικό ριζότο με τη νοστιμιά των λαχανικών του καλοκαιριού και sorbet φέτας που κάτω από το μαγικό ραβδάκι του μάγου Δρίσκα είχε μετουσιωθεί σε γευστική πανδαισία που κρατούσε τη θέση του θρόνου γύρω από όλα τα συνοδευτικά του γεύματος. Από το γαστρονομικό μου ταξίδι στο anemi δεν θα ξεχάσω το μαγικό ζυμωτό ψωμί που συνόδευε καθημερινά το γεύμα. Θύμιζε το ψωμί που ζύμωνε η γιαγιά μας. Τόσο γεμάτη και αγνή γεύση που με ανάγκαζε κάθε φορά να ζητάω συμπλήρωμα. Στο Anemi γεύτηκα το τέλειο μιλφέιγ. Αξίζουν τόσα συγχαρητήρια όσα και τα φύλα που κρύβει το μιλφέιγ.

Τα απογεύματα στην πισίνα



Αφού χαλάρωσα λίγο στο δωμάτιο μου θέλησα να πιω ένα καφεδάκι στην πισίνα του ξενοδοχείου . Ασύλληπτη θέα που θύμιζε πίνακα ζωγραφικής. Μικρά λευκά σπιτάκια με ξύλινα πορτοπαράθυρα με φόντο την καταγάλανη θάλασσα. Έκατσα στο μπροστινό  τραπέζι και απόλαυσα τον καφέ μου αφημένος στη μαγεία του νησιού.  Εκτός από την γεμάτη γεύση του καφέ και το πλούσιο άρωμα, αυτό που με κέρδισε ήταν και το ποτήρι. Πραγματικά σε αυτό το ξενοδοχείο είναι όλα τόσο μελετημένα που ώρες ώρες με έκαναν να ανατριχιάζω.



Πρωινό στο Anemi…



Στο  Anemi δεν υπάρχει ο πρωινός μπουφές που όλοι έχουμε στο μυαλό μας και αυτό μου άρεσε πολύ. Κάθομαι στο τραπέζι μου και εκεί με περίμενε ο καφές μου (πάλι σε αυτό το μαγικό ποτήρι) και ο φρεσκοστυμμένος χυμός. Παίρνω τον κατάλογο στα χέρια μου και μπαίνω στο δίλλημα για το τι θα διαλέξω. Αφού κάνω τρεις βόλτες με τα μάτια μου στον κατάλογο και φλερτάρω με όλα τα πιάτα αποφασίζω να δοκιμάσω  τυροπιτάκια με σουρωτό τυρί Φολεγάνδρου, κουλούρα Φολεγάνδρου με φρούτα, τυρί ανθότυρο και μέλι, τα muffins με πορτοκάλι και κομμάτια σοκολάτας, τα οποία τα είχα βάλει από την αρχή στο μάτι και τέλος τις σπιτικές μαρμελάδες.



Ήταν η πρώτη φορά που δεν μπορούσα να ξεχωρίσω ποιο πιάτο είναι καλύτερο. Όλα ήταν μοναδικά με το καθένα να έχει την δική του προσωπικότητα. Αν με ρώταγαν τι αρώματα έχει το πρωινό στο anemi θα έλεγα τρία:Ελλάδα,φύση, παράδοση. Αυτές οι τρεις λέξεις χαρακτηρίζουν απόλυτα το πρωινό του ξενοδοχείου και σίγουρα θα τις ανακαλύψετε και εσείς όταν βρεθείτε εκεί.



Η εμπειρία των Cocktail’s

 

Μόνο η λέξη εμπειρίες μπορεί να χαρακτηρίσει αυτό που έζησα στο μπαρ του ξενοδοχείου. Τεράστια ποικιλία από δροσερά καλοκαιρινά cocktails  που κάθε φορά δεν ήξερα ποιο να διαλέξω. Έτσι ζήτησα την γνώμη του ειδικού, του Στέφανου Κοντίδη, bartender στο Anemi Hotel.  Μου πρότεινε το εντυπωσιακό Jasmine’s Mai Tai. Η ανάλαφρη φρουτένια γεύση του με ταξίδεψε και με χαλάρωσε. Ήταν το πιο ωραίο cocktail που έχω πιει. Μπήκα στον πειρασμό να ζητήσω την συνταγή. Ο Φώτης Κοντίδης μας τι χαρίζει. Δοκιμάστε την και καλή επιτυχία.

Διασκέδαση στο Anemi

Αυτό που με εντυπωσίασε είναι ότι ένα ξενοδοχείο σε ένα τόσο μικρό νησί παρέχει μια τεράστια γκάμα δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους. Από ένα οργανωμένο γυμναστήριο και γήπεδο τένις για τους μεγάλους μέχρι παιδική χαρά και παιδικό σινεμά για τους μικρούς φίλους. Το Anemi Hotel αποτελεί από μόνο του ένα ξεχωριστό προορισμό δίνοντας  την δυνατότητα σε κάθε ηλικία να χαλαρώσει με τον δικό της τρόπο.



Καθώς απομακρυνόμουν με το πλοίο της επιστροφής έβλεπα τη Φολέγανδρο να απομακρύνεται και να μικραίνει στο γαλάζιο του Αιγαίου και του ουρανού. Έμοιαζε πίνακας ζωγραφικής που είχε δικαιωματικά τον τίτλο: "Ο καλύτερος "κρυφός" προορισμός". 

Επιμέλεια: Γιάννης Παναγόπουλος

Περισσότερες πληροφορίες για το ξενοδοχείο εδώ