Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2014 11:11

Απόκριες στο Δήμο Αθηναίων!

Μήνυμα αισιοδοξίας στέλνει δήμος Αθηναίων με τις εκδηλώσεις που οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου,για τον εορτασμό της Αποκριάς.Η πόλη ζωντανεύει, αποκτά ρυθμό και χρώμα με τη συμβολή του καλλιτεχνικού δυναμικού του δήμου αλλά και με τις συνεργασίες με τοπικούς φορείς.

Ο παλμός της Αποκριάς ξεκινά από την Πλάκα και απλώνεται  στην Πλατεία Βαρβακείου, το Μοναστηράκι, το Θησείο, την Κυψέλη, το Κουκάκι, τον Άγιο Παύλο, το Λόφο του Φιλοπάππου, καθώς και στα Πολιτιστικά Κέντρα του Δήμου Αθηναίων.

Οι εκδηλώσεις ξεκινάνε στις 15 Φεβρουαρίου, όμως η επίσημη έναρξη τους θα γίνει παραδοσιακά την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου στην Πλατεία Βαρβακείου, με συναυλία από το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής και με πλούσια εδέσματα, προσφορά του Συλλόγου Κρεοπωλών Βαρβακείου Αγοράς. Το βράδυ το γλέντι θα μεταφερθεί στην Πλάκα με συναυλίες και παρέλαση καρναβαλιστών.

Για δύο Σαββατοκύριακα τα παιδιά θα διασκεδάσουν με την ψυχή τους. Τις Κυριακές 16 και 23 Φεβρουαρίου, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων και στον εξωτερικό χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου* αντίστοιχα, οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν παίζοντας, τραγουδώντας, χορεύοντας, δημιουργώντας και κάνοντας face painting.

*Φέτος η γιορτή μεταφέρεται από το Ζάππειο στον εξωτερικό χώρο του
Αρχαιολογικού Μουσείου, λόγω της Ελληνικής Προεδρίας.
Στις φετινές γιορτές για την Αποκριά συμμετέχουν και δύο Μουσεία του Οργανισμού. Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» σε συνεργασία με το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών σας προσκαλούν να γιορτάσετε την Αποκριά στο σπίτι της Αγγ. Χατζημιχάλη με ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για τα ήθη και τα έθιμα της Αποκριάς. Το Δωδεκανησιακό Σπίτι «Βασίλης & Ειρήνη Μοσκόβη» σε συνεργασία με την Πολιτιστική Ομάδα «Αρχιπέλαγος» θα σας ταξιδέψουν στα αποκριάτικα έθιμα των Δωδεκανήσων.

Ο  Οργανισμός αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τα Μουσικά  του Σύνολα,  που όλα αυτά τα χρόνια μας έχουν παρουσιάσει εξαιρετική δουλειά, και έτσι θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τη Φιλαρμονική Ορχήστρα, τη Συμφωνική Ορχήστρα, τη Χορωδία, τη Big Band και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής  σε διάφορα σημεία της πόλης, αλλά και σε κλειστές αίθουσες.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Αποκριάς ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα 3 Μαρτίου στο Λόφο του Φιλοπάππου, όπου μικροί και μεγάλοι θα γιορτάσουν τα Κούλουμα με λαγάνα, χαλβά και φυσικά πολύ γλέντι. Εκεί, η Φιλαρμονική θα υποδέχεται τους Αθηναίους και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής  θα ακολουθήσει με παραδοσιακή και λαϊκή μουσική με τους Μπάμπη Τσέρτο, Νάντια Καραγιάννη και Νίκο Καραγιάννη.

Γιορτή για τα Κούλουμα θα πραγματοποιηθεί και στο Πάρκο Κ.Α.Π.Α.Ψ. με παραδοσιακή μουσική σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων.

Δείτε αναλυτικά το  πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ

NOTOSPORT