Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2014 10:10

Εικαστική έκθεση του Νίκου Μπένου - Πάμπερ και της Anne Anderruthy στο Sofitel

Σημείο συνάντησης και εικαστικής συνύπαρξης Ελλάδας-Γαλλίας θα αποτελέσει για ακόμα μια φορά το Sofitel Athens Airport, καθώς μέχρι τις 31 Ιανουαρίου θα φιλοξενεί στο χώρο του την εικαστική έκθεση Coexistence του γλύπτη Νίκου Μπένου-Πάλμερ και της Γαλλίδας εικαστικού Anne Anderruthy. Οι επισκέπτες της έκθεσης, η οποία θα είναι ανοικτή στο κοινό 24ώρες το 24ωρο, θα γίνουν κοινωνοί της συνύπαρξης της τρισδιάστατης και της δισδιάστατης τέχνης, μιας συνύπαρξης αντιθέσεων του ψυχρού μαρμάρου και της ζεστασιάς των συναισθημάτων. 

«Εγκαινιάζουμε τη νέα χρονιά φιλοξενώντας στους δημόσιους χώρους του ξενοδοχείου μας μια συλλογική εικαστική έκθεση που αντικατοπτρίζει την προσπάθεια του ανθρώπου να αντισταθεί στις επιπτώσεις της οικονομικής και κυρίως της κοινωνικής κρίσης. Πιστεύουμε ότι και αυτή η έκθεση θα αγγίξει το κοινό που θα την επισκεφθεί» δηλώνει ο Cyril Manguso, Γενικός Διευθυντής του Sofitel της Αθήνας.

 

 Οι μαρμάρινες καρδιές του Νίκου Μπένου Πάλμερ, ασύμμετρα κολλημένες με τη συχνά κόκκινη χαρακιά, άλλοτε λείες ή αδρές στην επιφάνειά τους, με χρώμα ή χωρίς

 

Πρόεδρος της πρωτοβουλίας «Γυναίκες: Δημιουργοί Κουλτούρας» η Anne Anderruthy συμμετέχει στην έκθεση με έργα από τις τρεις τελευταίες συλλογές της, Anti-crise, emotions και la coupole.
ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ
 
Νίκος Μπένος-Πάλμερ

Γεννήθηκε στην Αθήνα.  Σπούδασε οικονομικά.  Έζησε 12 χρόνια στην Τήνο μαθαίνοντας την τέχνη του μαρμάρου.  Συνεργάζεται με την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή στη Δήλο.  Μέχρι τώρα παρουσίασε σε 8 ατομικές εκθέσεις και 6 ομαδικές εκθέσεις τη δουλειά του.  Έχει συμμετάσχει με την ιδιότητα του ειδικού ερευνητή στην εκπόνηση του προγράμματος ΞΕΣΤΡΟΝ του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών για το μάρμαρο στο Αιγαίο.  Από το 1989 ταξίδεψε σε όλους τους Ελληνικούς Φάρους.  Φωτογραφίζει και ερευνά το θέμα δημιουργώντας έτσι ένα από τα πλουσιότερα αρχεία στην Ελλάδα.


Anne Anderruthy

Έχοντας ξεκινήσει και πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας της ως ζωγράφος στο Παρίσι, στο εργαστήρι της στο quartier  Batignolles και έχοντας εκθέσει τις δημιουργίες της σε γκαλερί και εκθέσεις στη Γαλλία (Paris Galerie Nicolas Deman – Paris Galerie de l’Europe (rue de Seine) – Paris Place des Vosges – Paris Jardin du Palais Royal – Paris « Brasserie de la Coupole » - Nice Galerie Alta – Nice Galerie 7 – Athėnes - Paros Naoussa – Chicago Art Gallery...) όσο και στο εξωτερικό, η Anne Anderruthy μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Παρισιού και Αθήνας. Έχει πραγματοποιήσει πάνω από 35 προσωπικές εκθέσεις, καθώς και 17 σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες. Έχει συμμετάσχει σε 7 εκθέσεις "salon de peinture" στην Γαλλία, όπου και της απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο στο salon "Art Espace".NOTOSPORT