Σάββατο, 09 Νοεμβρίου 2019 03:00

Καλαμάτα: Στις 30 Νοεμβρίου ο 2ος Διεθνής Διαγωνισμός Αθλητικού Χορού

Καλαμάτα: Στις 30 Νοεμβρίου ο 2ος Διεθνής Διαγωνισμός Αθλητικού Χορού

Με πάνω από 600 χορευτές-αθλητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 30 Νοεμβρίου ο 2ος Διεθνής Διαγωνισμός Αθλητικού Χορού (2nd Kalamata Dance Cup – Beyond The Limits) στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Γηπέδου “Τέντα”, όπου οι χορευτές θα διεκδικήσουν για 2η χρονιά το Κύπελλο Χορού Καλαμάτας.

Οι συμμετέχοντες, συνοδοί και συνεργάτες προέρχονται από 8 χώρες, Κύπρο, Ιταλία, Βουλγαρία, Ουκρανία, Μολδαβία, Ρουμανία, Ρωσία. Από την Ελλάδα θα μετάσχουν πάρα πολλές χορευτικές κοινότητες (σχολές και σύλλογοι χορού) προερχόμενοι από τους Νομούς Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Νησιά Ιονίου, Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας και Θεσσαλονίκης. Ο Ανοιχτός Διεθνής Διαγωνισμός χορού σε όλα τα είδη χορού για όλες τις ηλικίες, που καθιερώνεται πλέον ως ένα από τα πιο επιτυχημένα πολιτιστικά – αθλητικά γεγονότα της Πελοποννήσου, διεθνούς κύρους και σημασίας, διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο εκδηλώσεων “Dance Challenge” με την υποστήριξη της PolisArt Κοιν.Σ.επ., υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ και την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Το Σαββατοκύριακο περιλαμβάνει:

Α) διαγωνισμό σε όλα τα είδη χορού στην “Τέντα” το Σαββάτου 30 Νοεμβρίου από τις 8 π.μ. μέχρι το βράδυ.

Β) Τελετή Gala στην “Τέντα” το Σαββάτου 30 Νοεμβρίου στις 8 μ.μ. η οποία απευθύνεται σε όλους τους δημότες και επισκέπτες.

Γ) Σεμινάρια-διαλέξεις χορού σε όλα τα είδη, απευθυνόμενη σε όλους την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας από το πρωί.

Με την παρουσία σημαντικών ανθρώπων της πανελλήνιας και διεθνούς χορευτικής κοινότητας, καθώς και την προσέλευση χορευτών όλων των ηλικιών, ερασιτεχνών και επαγγελματιών, η φετινή διοργάνωση έχει ανεβάσει τον πήχη ψηλότερα με τον συναγωνισμό να χτυπάει κόκκινο, αφού μέχρι τώρα υπάρχουν εκτός από τους ερασιτέχνες, πάρα πολλές συμμετοχές από κορυφαίους πανευρωπαϊκούς πρωταθλητές χορού και επαγγελματίες. Την αυλαία στην τελετή θα ανοίξει η προσκεκλημένη χορευτική ομάδα 20 ατόμων από την Εταιρία Προστασίας Σπαστικών “Πόρτα Ανοιχτή” από την Αθήνα. Θα ακολουθήσει η ζωντανή ορχήστρα της Φιλαρμονικής του Δήμου Δυτικής Μάνης για το καλωσόρισμα όλων των επισκεπτών του χορού στην Καλαμάτα, με παρέλαση των χορευτών, παρουσίαση των διεθνών κριτών, καταλήγοντας στο τελικό υπερθέαμα χορού από πρωταθλητές και επαγγελματίες. Η βραδιά θα κλείσει με τις απονομές των επιτυχόντων με βραβεύσεις. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τις ανάγκες της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή». Η είσοδος ανέρχεται στα 12 ευρώ (ολοήμερο), ενώ στους μαθητές δημοτικού και στα Α.Μ.Ε.Α η είσοδος θα είναι δωρεάν. Για πληροφορίες για συμμετοχές και σεμινάρια επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού (kalamatadancecup.com).