Τρίτη, 15 Μαϊος 2018 01:34

O «Κύκλος της Άνοιξης» στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας

Ο Σύλλογος Αποφοίτων «Μαρία Κάλλας» του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας» παρουσιάζει έναν νέο κύκλο με συναυλίες, συναυλίες δωματίου, ομιλίες & θεατρικές παραστάσεις. Ο Κύκλος αυτός ονομάζεται «Ο Κύκλος της Άνοιξης» και είναι αφιερωμένος στο Μουσικό Σχολείο της πόλης μας και τους μαθητές του.

Ο Κύκλος της άνοιξης είναι μια ακόμη προσπάθεια του Συλλόγου Αποφοίτων για ένα «άνοιγμα στην κοινωνία», με σημαντικές συνεργασίες όπως με την Μουσικό Β. Βασιλειάδη – καθηγήτρια φλάουτου , τον Κων/νο Σιάχο Διευθυντή της Σχολής Παραδοσιακής και Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Μεσσηνίας και Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Της Υπαπαντής, καθώς και με τον Μαέστρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμάτας Κων/νο Νικολέα και φυσικά μέλη του Συλλόγου, απόφοιτους με ξεχωριστή πορεία ο κάθε ένας στη μουσική κι όχι μόνο (Ταξιάρχης Γεωργούλης,Νικόλας Παλαιολόγος, Φιλοθέη Μαστέα, Ιφιγένεια Κουραμπά κ.α.) αλλά και ορισμένοι καθηγητές του Σχολείου ( το ποιοι θα το κρατήσουμε κρυφό για λίγο ακόμη… αυτό θα αποτελεί μια έκπληξη για όσους βρεθούν στις συναυλίες).

Ο κύκλος της Άνοιξης ανοίγει αυλαία την Τετάρτη 16 Μαΐου, ώρα: 21:00 στο χώρο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, στην αίθουσα προετοιμασίας του σχολείου, με μια συναυλία με τίλτο «Τρείς ανάσες & ένα πιάνο» με τους: Βίκη Βασιλειάδη, Φιλοθέη Μαστέα, Σταύρο Τσότρα & στο πιάνο η Μαρία Παπαπετροπούλου.

*αρ. θέσεων 60 με δελτίο εισόδου.

Η συνέχεια το Σάββατο 26 Μαΐου, ώρα 21:00 στο χώρο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, στην αίθουσα προετοιμασίας του σχολείου, με τους Νικόλα Παλαιολόγο & Ταξιάρχη Γεωργούλη μια εκδήλωση με τίτλο «έγχορδα».

*αρ. θέσεων 60 με δελτίο εισόδου.

Τη Δευτέρα 28 Μαΐου, ώρα 20:00 στο χώρο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, στην αίθουσα προετοιμασίας του σχολείου, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση από τον Κων/νο Σιάχο, Διευθυντή της Σχολής Παραδοσιακής και Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Μεσσηνίας και Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Της Υπαπαντής με τίτλο «Τι είναι η Βυζαντινή Μουσική, μια επισκόπηση στην ιστορία της»

*Είσοδος Ελεύθερη

Την Τετάρτη 30 Μαΐου ώρα 21:00 στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας» θα δούμε τον Μαέστρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμάτας, Κων/νο Νικολέα μαζί με μέλη του Συλλόγου και μουσικούς της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας και με κάποιους αγαπημένους καθηγητές (του τότε και του σήμερα) του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας σε ένα ταξίδι στην ιστορία του σχολείου με τίτλο «Εμείς παιδιά του Μουσικού».

*Είσοδος Ελεύθερη

Τέλος, Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Ιουνίου, ώρα 21:00 στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, κλείνει ο πρώτος Κύκλος της Άνοιξης, με μια θεατρική Παράσταση του Συλλόγου Αποφοίτων, μια πολύ μαύρη κωμωδία με τίτλο «Εντελώς Παρανοϊκά».

*Είσοδος με δελτία εισόδου

Όποιος επιθυμεί να προμηθευτεί έγκαιρα δελτίο εισόδου για κάποια εκδήλωση (δελτίο οικ. Ενίσχυσης Συλλόγου αξίας 5€) μπορεί να καλέσει τηλεφωνικά ή να στείλει μήνυμα στη σελίδα του Συλλόγου ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Τηλ: 695 5933407

NOTOSPORT