Δευτέρα, 07 Μαϊος 2018 01:23

Πανελλήνιας εμβέλειας το 2ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας

 

Στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 7 Μαΐου έως και την Κυριακή 13 Μαΐου 2018, θα πάρουν μέρος 14 από τους πιο σημαντικούς θιάσους κουκλοπαικτών από όλη την Ελλάδα.

Το Φεστιβάλ, πέραν των 43 παραστάσεων, οι οποίες θα δοθούν παράλληλα σε δύο διαφορετικές αίθουσες, στο ΔΗΠΕΘΕΚ και στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, θα περιλαμβάνει ακόμη 7 σεμινάρια-εργαστήρια σε εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά. έκθεση με θεατρικές κούκλες, καθώς και παρέλαση με γιγαντοκουκλες.

Όλες οι παραστάσεις τις καθημερινές το πρωί θα δοθούν δωρεάν σε σχολεία της Μεσσηνίας. Οι απογευματινές παραστάσεις θα έχουν ένα μικρό εισιτήριο (3 € το παιδικό και 5 € οι ενήλικες), για να καλυφθούν τα έξοδα.

Μεταξύ άλλων, το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 και ώρα 12.30 μετά το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση με γιγαντοκούκλες, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, ενώ το μουσικό φινάλε θα πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, την Κυριακή 13 του μήνα και ώρα 20.15 στο ΔΗΠΕΘΕΚ.