Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 01:36

Ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων για τις παραστάσεις του φετινού, 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Η προπώληση γίνεται στα καταστήματα “Public”, στο εκδοτήριο της “Ticket Services” στην οδό Πανεπιστημίου 39 και τηλεφωνικά στο 210 723 4567.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, η κορυφαία συνάντηση δημιουργών του σύγχρονου χορού στη χώρα και γίνεται για 24η συνεχή χρονιά από τις 13 έως τις 22 Ιουλίου, με νέα καλλιτεχνική διευθύντρια τη Λίντα Καπετανέα.

Είκοσι ξένοι δημιουργοί, εκ των οποίων οι 10 εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σημαντικοί Ελληνες ερμηνευτές, μεγάλοι δάσκαλοι του χορού, μία παγκόσμια πρεμιέρα, παραστάσεις χορού που συνδυάζουν διαφορετικά είδη από σύγχρονο τσίρκο ως street dance και ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σκιαγραφούν το προφίλ του φετινού Φεστιβάλ, που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των κατοίκων και των επισκεπτών. Οι ξένοι δημιουργοί που δίνουν φέτος το καλοκαίρι ραντεβού στην Καλαμάτα προέρχονται από Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ισπανία, Βέλγιο, Μοζαμβίκη, Ελβετία, Σλοβακία, Ιταλία, Ισραήλ, Σουηδία και Ιρλανδία. Μεταξύ αυτών, πρωταγωνιστούν ο Olivier De Sagazan, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Josef Nadj, που θα συμμετέχει με παράσταση αλλά και έκθεση φωτογραφίας, ο πρωτοπόρος Wim Vandekeybus με την ιστορική ομάδα “Ultima Vez”, η Svalbard Company, το δίδυμο Marquese Scott και Poppin John, που επίσης πρωτοεμφανίζονται στην Ελλάδα, η Compañia Sharon Fridman, που ανοίγει θεαματικά το Φεστιβάλ, κ.ά.

Το πρόγραμμα του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας περιλαμβάνει πιο αναλυτικά τα εξής: 14 παραγωγές στο Μέγαρο Χορού, 7 στην Κεντρική Σκηνή και 7 στο Στούντιο, 8 υπαίθριες παραστάσεις χορού στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας, κάθε μέρα στις 7 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο, έκθεση φωτογραφίας του Josef Nadj με τίτλο “Inhancutilitatem” στο φουαγιέ του Μεγάρου Χορού και μία μουσική βραδιά επίσης με ελεύθερη είσοδο. Τέλος, εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με δύο επαγγελματικά σεμινάρια χορού, ένα masterclass, ένα εργαστήρι για παιδιά και ένα σεμινάριο για ΑμεΑ.

Ως προς το κυρίως πρόγραμμα παραστάσεων στο Μέγαρο Χορού, από τις 14 συνολικά παραστάσεις, οι 11 είναι από ομάδες του εξωτερικού – εκ των οποίων οι επτά πρωτοεμφανίζονται στην Ελλάδα – και οι 3 από ελληνικές ομάδες. Οι παραστάσεις των 3 ελληνικών ομάδων είναι η παράσταση της Κωνσταντίνας Ευθυμιάδου “In case of Loss”, μια συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Καλαμάτας που παρουσιάζεται σε παγκόσμια πρεμιέρα, η παράσταση “Aνώνυμο” της Τζένης Αργυρίου, μια συμπαραγωγή με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, και η παράσταση “The Art of Dying” των Χριστίνα Γουζέλη & Paul Blackman, μια συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.

Το πλήρες πρόγραμμα μπορεί κανείς να δει στο σχετικό σάιτ: kalamatadancefestival.gr.

Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν ως εξής: Μέγαρο Χορού – κεντρική σκηνή: γενική είσοδος: 15 ευρώ, γενική είσοδος στην παράσταση “Cartoon” Πέμπτη 18 Ιουλίου: 10 ευρώ. Φοιτητικό / μειωμένο εισιτήριο: 12 ευρώ. Η έκδοση μειωμένων εισιτηρίων καθώς και η είσοδος με αυτά στο θέατρο γίνεται με την επίδειξη της αντίστοιχης ειδικής κάρτας (φοιτητική κάρτα, κάρτα πολιτισμού, κάρτα ανεργίας, κάρτα Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, κάρτα Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού, κάρτα ΑμεΑ). Για τις παραστάσεις στο στούντιο του Μεγάρου: γενική είσοδος 12 ευρώ. Γενική είσοδος για τους συμμετέχοντες στα σεμινάρια: 10 ευρώ. Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις στην Κεντρική Πλατεία και στις παράλληλες εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. Η προπώληση αρχίζει τη Δευτέρα 16 Απριλίου.

Κόστος για τα σεμινάρια: κόστος συμμετοχής σε 2 σεμινάρια σύγχρονου χορού και 1 masterclass: 350 ευρώ, κόστος συμμετοχής σε masterclass: 50 ευρώ, εγγραφές και πληροφορίες: Ιωάννα Αποστόλου, 6972-558593, workshops@kalamatadancefestival.gr. Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια έχουν ειδική έκπτωση για όλες τις παραστάσεις του Φεστιβάλ. Η προπώληση στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας θα αρχίσει την Τρίτη 3 Ιουλίου 10 – 1 μ.μ. και 6.30 – 9 μ.μ., καθημερινά εκτός απογεύματος Σαββάτου και Κυριακής στην Αριστομένους 33. Για πληροφορίες για εισιτήρια και αγορά μέσω πιστωτικών καρτών (Visa - Mastercard): 27211 81030.