Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 03:03

«Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά» στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo

Μετά την εντυπωσιακή επιτυχία στη Θεσσαλονίκη, όπου η προσέλευση του κοινού ξεπέρασε τους εκατόν πενήντα χιλιάδες επισκέπτες, το Θεματικό Πάρκο «Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά», εμπλουτισμένο με νέες ενότητες, μεταφέρεται από τις 3 Νοεμβρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, όπου η ΔΕΘ- HELEXPO και η δημιουργική ομάδα Dream Workers, με τη συμμετοχή της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, φιλοδοξούν να προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους αξέχαστες εμπειρίες.

«Ο Φίλιπ Πούλμαν στο Αστέρι του Βορρά ονόμαζε την πολιτιστική δίαιτα των παιδιών βραδείας καύσεως κοινωνικό δηλητήριο. Υπάρχει μία νοοτροπία που υποστηρίζει ότι οποιοδήποτε παιδικό ανάγνωσμα είναι φτωχότερο, υποδεέστερο σε σχέση με τα αντίστοιχα των ενηλίκων. Περιττό να σας πω ότι διαφωνώ με αυτήν την άποψη. Τα παιδικά αναγνώσματα μας αγγίζουν βαθύτερα, μας επηρεάζουν δραστικότερα και κάποιες φορές μας συνοδεύουν για μια ολόκληρη ζωή» ανέφερε στη σημερινή παρουσίαση του θεματικού πάρκου, ο Ευγένιος Τριβιζάς, δηλώνοντας πως πρόκειται για μία προσπάθεια απαιτητική, δαπανηρή και χρονοβόρα. «Μία ιδέα που δημιουργήθηκε στη μοναξιά ενός γραφείου, είναι εντυπωσιακό να την βλέπεις μπροστά σου τρισδιάστατη» πρόσθεσε.

Για τρεις μήνες, μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επιβιβαστούν στο «Εξπρές των Ονείρων», γνωστό και ως το «Τρένο που πάει παντού» και να ταξιδέψουν στους συναρπαστικούς κόσμους του κοσμαγάπητου Έλληνα συγγραφέα: Από το μυστικό εργαστήρι του Φραγκίσκου του φραγκόσυκου, του περιβόητου εφευρέτη της Φρουτοπίας, που με το μυστικό του όπλο αφαιρεί το μανά από τους μανάβηδες και τους μεταμορφώνει σε βίδες, στο ευωδιαστό, αλλά ευάλωτο λουλουδένιο σπιτάκι που χτίζουν τα τρία μικρά λυκάκια!

Από το στοιχειωμένο κάστρο της μάγισσας Φρικαντέλας, που κλέβει φωνές παιδιών που τραγουδούν τα κάλαντα και τις φυλακίζει σε μπαλόνια, στο μυθικό ζαχαροπλαστείο του Λιχουδιστάν, όπου ο κύριος Ζαχαρίας συναντάει την κυρία Γλυκερία και της προσφέρει ένα μπακλαβαδάκι με μέλι από χρυσάνθεμα. Και από το απίθανο τσίρκο του Μανόλη, με το θαυμαστό γιγάντιο σαλιγκάρι του ουράνιου τόξου, στο μυστηριώδες Μέγαρο της Δόνας Τερηδόνας, που φυλακίζει τη μικρή Λουκία επειδή έχει χαμόγελο ομορφότερο από το δικό της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

NOTOSPORT