Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014 08:36

Οι παριζιάνες της Catherine Canellis στην Αθήνα

Έργα της ύστερης περιόδου της Γαλλίδας CatherineCanellis θα φιλοξενήσει μέχρι το τέλος Ιουνίου το SofitelAthensAirport. Πρόκειται για τη συλλογή LesParisiennes (Οι Παριζιάνες, oiloncanvas) με πορτραίτα γυναικών της περιόδου LesAnnéesFolles, της Τρελής Δεκαετίας του ’20,  μιας εποχής εξαιρετικής δημιουργικότητας, χαράς και ενέργειας, που ακολούθησε μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Ο δυναμισμός των γυναικών της CatherineCanellis σηματοδοτεί την εποχή της χειραφέτησης των γυναικών της Γαλλίας, υπενθυμίζοντάς μας πως ότι θεωρούμε σήμερα ως δεδομένο έχει κατακτηθεί στο παρελθόν» δηλώνει ο CyrilManguso, Γενικός Διευθυντής του SofitelAthensAirport. «Η συλλογή Οι Παριζιάνες, που φιλοξενούμε στους δημόσιους χώρους του Ξενοδοχείου μας, εξασφαλίζει στους επισκέπτες μας ένα επιπλέον ταξίδι, ένα ταξίδι στο χρόνο, στη δεκαετία της αμφισβήτησης του συμβατικού, στη δεκαετία του γαλλικού σουρεαλισμού και της γέννησης της δημοφιλούς κουλτούρας».

Για την CatherineCanellis

Γεννήθηκε στην Αθήνα και από νεαρή ηλικία μετακόμισε στο Παρίσι όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Αν και η καλλιτεχνική της καριέρα άργησε να ξεκινήσει καταξιώθηκε γρήγορα στο καλλιτεχνικό χώρο με έργα της να έχουν φιλοξενηθεί με ενθουσιασμό σε γκαλερί σε όλη την Ευρώπη αρχής γενομένης από τις Βρυξέλλες, το Παρίσι και την Αθήνα. Είναι μέλος της Société desArtistesIndépendants, στα πλαίσια της οποίας συμμετέχει σε συλλογικές εκθέσεις  που πραγματοποιούνται διεθνώς (Βραζιλία, ΗΠΑ, Μέση Ανατολή).Το 2013 βραβεύθηκε με το Toile d’or de l’année στο Grand Palais του Παρισίου για το έργο της Delos en Fleurs.

 

NOTOSPORT