Της Γιούλας Σαρδέλη "Το σουβλάκι στις ψησταριές του Ιστορικού Κέντρου της Καλαμάτας δεν είναι μόδα: Είναι μια μοναδική απόλαυση, και πρέπει να μπει σε όλους τους τουριστικούς οδηγούς". Αυτό σχολίαζε πριν από λίγες μέρες ένας επισκέπτης της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ο οποίος άφησε την... όσφρησή του να τον οδηγήσει στη γαστριμαργική…
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013 12:14

Top 3 food & wine bar για το ΣΚ !!!!

Η εβδομάδα έφτασε στη μέση και το ΣΚ πλησιάζει … Το Travel - Ελευθερία Online σας προτείνει 3 wine bar για να πάτε με την παρέα σας!!! Του Γιάννη Παναγόπουλου Oinoscent Ένα μικρό και χουζουριάρικο στέκι με τραπεζάκια και μια υπέροχη ατμόσφαιρα που σε τραβάει για να απολαύσεις το κρασί…
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013 12:03

O Kαισαρας “μιλούσε”... γιαπωνέζικα

Είναι γνωστό κι επιστημονικώς αποδεδειγμένο εδώ και πάνω από εκατό χρόνια, ότι η ανθρώπινη γλώσσα μιλάει... γιαπωνέζικα! Για την ακρίβεια, ακόμη κι η γλώσσα κάθε νεογέννητου βρέφους γνωρίζει μια Ιαπωνική λέξη. Umami, που στα ελληνικά προφέρεται ουμάμι κι όχι ουνάγκι, γνωστό από τη δημοφιλή σειρά “Τα φιλαράκια”. Στα 1908 λοιπόν,…
Αν επισκεφτείτε το συγκεκριμένο παγωτατζίδικο στη Γλυφάδα σίγουρα θα ξεχάσετε την εικόνα ενός κλασικού καταστήματος που πουλάει παγωτό. Το συγκεκριμένο παγωτατζίδικο φιλοξενεί το γνωστό σε όλους μας αμερικάνικο παγωτό Dippin Dots σε έναν λευκό χώρο όπου το μόνο χρώμα που κυριαρχεί είναι τα χρώματα του παγωτού. Κρυφός φωτισμός στην οροφή…
Η Ελλάδα θα είναι η τιμώμενη χώρα στο Σαλόνι Γαστρονομίας Gouts et Terroirs το οποίο διοργανώνει το Καντόνι του Fribourg στην πόλη Bulle (κοντά στην Βέρνη και στην περιοχή Gruyere) μεταξύ 27 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου. Τοπικοί παράγοντες ελληνικής καταγωγής, όπως και Έλληνες επιχειρηματίες με δραστηριοποίηση στον γαστρονομικό κλάδο έχουν…