Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013 12:37

Πίτσα με έμπνευση!

ΥλικάΓια τη ζύμη1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 φακελάκι μαγιά1κ.γ αλάτι1 1/2 νερό χλιαρό*αν βάλουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του δε βάζουμε μαγιάΓια τη σάλτσαλιωμένη ντομάτατυρί τριμμένο της αρεσκείας σαςζαμπόν ή μπέικον ή και τα δύοκρεμμύδι κομμένο σε φέτες σαλάταςπιπεριά της προτίμησης σαςντομάτα σε ροδέλεςλίγη ρίγανηΕκτέλεσηΒάζουμε σε ένα μπολ…
Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013 12:21

Τραχανάς

Ένα από τα αρχαιότερα τρόφιμα της Ανατολικής Μεσογείου Ο Τραχανάς είναι ο καλύτερος φίλους του ανθρώπου ιδιαίτερα το χειμώνα με την παγωνιά. Όλοι έχουμε σκεφτεί πόσο ωραία θα ήταν να είχαμε ένα πιάτο αχνιστό τραχανά δίπλα σε ένα τζάκι.Το τραχανά τον συναντάμε στην Ανατολική Μεσόγειο σε πολλές περιοχές με μικρές…
Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013 12:16

Βασιλικός

Ο βασιλικός είναι ένα από τα βότανα που ξεκίνησε να χρησιμοποιείται στην Ινδία και το Ιράν και έχει καταφέρει να καλλιεργείται σε όλες τις περιοχές του κόσμου. Το όνομα «βασιλικό» του αποδόθηκε καθώς σύμφωνα με τον θρύλο, φύτρωσε στο σημείο όπου ο Μέγας Κωνσταντίνος και η μητέρα του Αγία Ελένη…
Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013 12:10

Η Ιταλική κουζίνα της πόλης

Αν ψάχνετε ένα εστιατόριο με θέα θάλασσα και καλό φαγητό τότε δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το εστιατόριο "Fish & pasta KANNA" στην Μαρίνα Καλαμάτας. Σε μια μαγική τοποθεσία όπου κύριοι πρωταγωνιστές του τοπίου είναι η θάλασσα και τα yachting. Κάντε ένα ταξίδι στις γεύσεις της Ιταλίας με τα σπιτικά…
Τρεις λόγους έχει κανείς για να επισκεφτεί την "Τριλογία" που άνοιξε στην παραλία Καλαμάτας. Ο Ένας λόγος είναι για να απολαύσει τον καφέ ή το ποτό του, ο δεύτερος λόγος για να γευτεί υπέροχα πιάτα και ο τρίτος λόγος για να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε κοινωνική εκδήλωση επιθυμεί.Ένας καινούριος χώρους που ξεκίνησε…