Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014 10:04

Θαλασσινές μυρωδιές και γεύσεις από την Ντίνα Νικολάου στην καρδιά του Μιλάνου!

Δείπνο εμπνευσμένο από τη μεσογειακή θαλασσινή αύρα του αγιορείτικου κόλπου, παρατέθηκε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στο «SANT” EUSTORGIO restaurant & bar», στο κοσμοπολίτικο κέντρο της λομβαρδικής πρωτεύουσας, στο πλαίσιο προώθησης του γαστρονομικού θεσμού Mount Athos Area Kouzina.

Η επικεφαλής της διοργάνωσης, chef Ντίνα Νικολάου (που επιμελήθηκε και συντόνισε την προσπάθεια), η Λουλουδιά Αλεξιάδου του «restaurant Ακρογιάλι» (Ολυμπιάδα) και η Σουλτάνα Αναστασιάδου της «patisserie Πλατεία» & «restaurant Θάλασσα» (Ολυμπιάδα) προετοίμασαν ένα ιδιαίτερο menu πέντε εξαιρετικών πιάτων, εμπνευσμένων από την εβδομαδιαία θεματική ενότητα με τίτλο «Με την ευλογία του αγιορείτικου κόλπου», μεταφέροντας στην πόλη της υψηλής ραπτικής τη μεσογειακή γαστρονομική σαγήνη.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε 31 εκπροσώπους Τύπου, τουριστικών γραφείων και αεροπορικών εταιριών, ανάμεσα στους οποίους δημοσιογράφους από πολύ σημαντικές έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις της Λομβαρδίας αλλά και της χώρας ολόκληρης. Πριν από το προαναφερόμενο δείπνο πραγματοποιήθηκε φωτογραφική και περιγραφική παρουσίαση της προ του Άθω περιοχής ως εναλλακτικού προορισμού διακοπών, ενώ παρουσιάσθηκε το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Mount Athos Area Kouzina 2014, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο «τρίτο πόδι» της Χαλκιδικής από τις 15 Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουνίου.


Το δείπνο ξεκίνησε με προσφορά ελληνικού απεριτίφ και στη συνέχεια προσφέρθηκε το κυρίως μενού, συνταιριασμένο με οινο-δοκιμή πέντε ετικετών αγιορείτικου οίνου, προερχόμενων από το Μετόχι Χρωμίτσα της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος. Οι δημοσιογράφοι, αντιλαμβανόμενοι το θέμα και το ιδιαίτερο ύφος της εκδήλωσης, χαρακτήρισαν τον προορισμό ως καθαυτό γαστρονομικό, συνέλεξαν φωτογραφικό και πληροφοριακό υλικό, προέβησαν σε συνεντεύξεις, σχολίασαν ιδιαίτερα θετικά το Mount Athos Area Kouzina και εξέφρασαν την επιθυμία επίσκεψης στην περιοχή, προκειμένου να ζήσουν και να αποκτήσουν την εμπειρία.Η συγκεκριμένη επίσκεψη προγραμματίσθηκε να πραγματοποιηθεί στις αρχές του Ιούνη. Η πρωτοβουλία του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το γραφείο Ε.Ο.Τ. Ιταλίας, αποτέλεσε την πρώτη «γαστρονομική» προσπάθεια διείσδυσης της περιοχής στη γειτονική αγορά της Ιταλίας, η οποία την προηγούμενη καλοκαιρινή περίοδο σημείωσε θεαματική αύξηση σε ό,τι αφορά τις αφίξεις επισκεπτών. Η ίδια εκδήλωση θα επαναληφθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και στην Τεργέστη.

Το δε menu της εκδήλωσης θα προσφέρεται αυτούσιο στο «restaurant Ακρογιάλι» στις 18 Μαΐου, ενώ ολόκληρη την εβδομάδα με τίτλο «Με την ευλογία του αγιορείτικου κόλπου», δηλαδή από 19 – 25.5.14, η περιοχή του Άθω και του Αριστοτέλη θα πλημμυρίσει από γιορτές των λιμανιών, της χαράς και της θάλασσας.