Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013 11:05

Τιμώμενη χώρα η Ελλάδα στο "Σαλόνι Γαστρονομίας" της Ελβετίας

Η Ελλάδα θα είναι η τιμώμενη χώρα στο Σαλόνι Γαστρονομίας Gouts et Terroirs το οποίο διοργανώνει το Καντόνι του Fribourg στην πόλη Bulle (κοντά στην Βέρνη και στην περιοχή Gruyere) μεταξύ 27 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου.

Τοπικοί παράγοντες ελληνικής καταγωγής, όπως και Έλληνες επιχειρηματίες με δραστηριοποίηση στον γαστρονομικό κλάδο έχουν αναλάβει το κόστος λειτουργίας ελληνικού περιπτέρου εκτάσεως 250 τ.μ., με στόχο την προβολή και προώθηση ελληνικών προϊόντων και κουζίνας, ενώ η οργανωτική επιτροπή έχει προσκαλέσει στο σαλόνι τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, την υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη και τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης, κ. Θεόδωρο Καραόγλου.
 
Στο περίπτερο έχει προγραμματισθεί η έκθεση αρκετών ελληνικών διατροφικών προϊόντων, όπως ελαιόλαδο Κρήτης, Μυτιλήνης και Καλαμάτας, κρόκος Κοζάνης και κρασί από δύο οινοποιεία της Βόρειας Ελλάδας και πιθανώς από Νεμέα. Οι οργανωτές θα επιθυμούσαν όμως ενδεχόμενη διεύρυνση της παλέτας εκτιθέμενων προϊόντων ή ενδεχομένως την καλλιέργεια επαφών για επόμενη μελλοντική συμμετοχή. Aναμένονται συμμετοχές του δημοσιογράφου/γευσιγνώστη οίνου κ. Νίκου Μάνεση και του σεφ κ. Βασίλη Ζαχαράκη, με προβολή ταινίας για ελληνικά κρασιά και δημιουργία ελληνικών πιάτων/γευσιγνωσία αντίστοιχα.