Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013 12:47

Ο Αγγ. Ιατρίδης μιλάει στο Travel - Ελευθερία Online για την βράβευση του οινοποιείου!!!


Ο Άγγελος Ιατρίδης(οινοποιός του ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ) μιλάει στο Travel Ελευθερία-Online  για την βράβευση του οινοποιείου από το περιοδικό Wine & Spirits και μας λέει τα σχέδια του για το μέλλον.


Βραβευτήκατε ως το οινοποιείο της χρονιάς, τι σημαίνει αυτό σε προσωπικό επίπεδο και τι σε επίπεδο επιχείρησης; 

Μία βράβευση από μόνη της δεν αποτελεί ούτε προσωπικό ούτε εταιρικό στόχο αλλά μία ηθική ικανοποίηση για όλη την ομάδα του κτήματος που συμμετείχαν και συνέβαλαν στην επιτυχία αυτή. Μας δίνει κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσουμε με ακόμη περισσότερη όρεξη την δουλειά μας. 

Πιστεύεται πως τα ελληνικά κρασιά έχουν τη θέση που τους πρέπει στη διεθνή αγορά ή χρειάζεται να γίνουν συντονισμένες προσπάθειες για την προβολή τους;

Τουλάχιστον την τελευταία τετραετία γίνονται συντονισμένες προσπάθειες για την προβολή και προώθηση του ελληνικού κρασιού στις διεθνείς αγορές εναρμονισμένες με το στρατηγικό σχέδιο που έχει εκπονήσει ο αμπελοοινικός κλάδος για την τρέχουσα δεκαετία. Η προσπάθεια αυτή αρχίζει να φέρνει τα πρώτα ουσιαστικά αποτελέσματα, στις αγορές στόχους, όπως αυτές έχουν ορισθεί στο στρατηγικό μας σχέδιο. Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αν και Ελλάδα αποτελεί το 0,5% της παγκόσμιας παραγωγής κρασιού κάνει περισσότερο «θόρυβο» απ’ ότι της αναλογεί…

Τώρα που τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω σας και λειτουργείται ως επιχειρηματικό πρότυπο, πείτε μας το μυστικό της επιτυχίας σας.

Μυστικά στην δουλειά μας δεν υπάρχουν. Απλώς, προσπαθούμε να αφιερώνουμε όλο και περισσότερο χρόνο στην προσπάθεια αυτή, σε συνδυασμό με το γνωστικό μας υπόβαθρο, την εμπειρία μας και τον σεβασμό στον καταναλωτή. Η φιλοσοφία των ανθρώπων της ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ είναι ότι δεν σταματάμε ποτέ να βελτιωνόμαστε.

Τι θα προτείνατε στους Έλληνες επιχειρηματίες του χώρου σας ώστε να αναβαθμίσουν τις επιχειρήσεις τους;

Στην Ελλάδα το ευκολότερο πράγμα είναι οι συμβουλές. Όλοι μας γινόμαστε ειδικοί στα πάντα. Δεν θα ήθελα να υποπέσω στο ίδιο σφάλμα, γιατί πιστεύω ότι ο καθένας επιχειρηματίας γνωρίζει πολύ καλύτερα από τον καθένα πιο είναι το καλό της επιχείρησής του. Ο δρόμος για να φθάσει κανείς στην επιτυχία απαιτεί κυρίως θυσίες αλλά και λίγη τύχη…Δώστε μας 5 λέξεις με τις οποίες θα κάνατε ελκυστική την παρουσίαση ενός κρασιού ώστε να το επιλέξει ο πελάτης.

Ιστορία, ανάμνηση, απόλαυση, ταυτότητα, παιδεία.

Σας γνωρίσαμε μέσα από μια επαγγελματική πορεία με βραβευμένη την επιτυχία, θα θέλαμε να μας πείτε λίγα πράγματα για σας, για να γνωρίσουν οι αναγνώστες μας τον Άγγελο Ιατρίδη ως άνθρωπο.

Στην επαγγελματική μου πορεία ο μεγαλύτερος εχθρός/αντίπαλός μου ήταν ο κακός μου ο εαυτός. Ήξερα όταν έκανα την λάθος κίνηση ποιος ευθυνόταν. Η καθημερινή προσπάθεια είναι να γίνω καλύτερος άνθρωπος, που όσο απλό ακούγεται τόσο περισσότερη καθημερινή προσπάθεια απαιτεί.

Τι σχέδια έχετε για το μέλλον; Πείτε μας δυο λόγια για αυτά.

Θα ήθελα το ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ να επεκταθεί αρχικά σε περισσότερα αμπελοοινικά προϊόντα και να γίνει ακόμη περισσότερο φιλικό στον επισκέπτη και να λειτουργεί ως αγρόκτημα. Θα με ενδιέφερε η ενασχόληση μου και με άλλες αμπελουργικές περιοχές στην Ελλάδα. 

Γιάννης Παναγόπουλος

johnpana@hotmail.gr