Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018 06:41

Πάνω από 10.500 επισκέπτες υποδέχτηκαν σε ένα διήμερο τα 21 οινοποιεία της Βόρειας Ελλάδας

Πάνω από 10.500 επισκέπτες πέρασαν φέτος, σε μόλις δύο ημέρες, τις πόρτες των 21 οινοποιείων, που λειτουργούν κατά μήκος των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», τα οποία άνοιξαν στο κοινό στις 26 και 27 Μαΐου, για να γιορτάσουν μαζί με τους επισκέπτες τους την ομορφιά του βορειοελλαδικού αμπελώνα, με τη νέα σοδειά να είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την απολογιστική ανακοίνωση της ένωσης οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», η εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες» πραγματοποιείται στα οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» από το 2005 με ιδιαίτερη επιτυχία και εξαιρετική αποδοχή από τους φίλους του κρασιού, που σπεύδουν έγκαιρα κάθε χρόνο να διοργανώσουν για το εορταστικό αυτό διήμερο την οινική τους εξόρμηση. Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, τα 25 οινοποιεία-μέλη των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» είναι πάντα ανοιχτά, με δικό τους πρόγραμμα για να υποδεχτούν τους επισκέπτες τους. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.wineroads.gr.

Η επόμενη "θεσμική" οινοτουριστική εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Οινοτουρισμού».

ΑΠΕ-ΜΠΕ