Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 00:33

Πάνω από 500 ετικέτες Κρητικού Αμπελώνα στην έκθεση «ΟΙΝΟΤΙΚΑ 2018»

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκθεση «ΟΙΝΟΤΙΚΑ 2018» που πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, στις Γούρνες Ηρακλείου.

Υπολογίζεται από τους διοργανωτές της έκθεσης ότι μέχρι σήμερα, δεύτερη ημέρα, την έχουν επισκεφτεί πάνω από 3.000 άτομα, γευόμενοι και οσφραινόμενοι αρώματα και γεύσεις των φημισμένων Κρητικών παραδοσιακών κρασιών.

Το μήνυμα-τρίπτυχο που στέλνουν τα «ΟΙΝΟΤΙΚΑ» είναι: «εμπιστευτείτε-αναδείξτε-διαδώστε τις μοναδικές Κρητικές ποικιλίες οίνου».

Η τριήμερη έκθεση η οποία σημειώνει μεγάλη επιτυχία και αποτελεί θεσμό για 11 συνεχόμενη χρονιά, «οδηγείται» από τους οινοποιούς της Κρήτης που παρουσιάζουν στους επισκέπτες περισσότερες από 500 ετικέτες του Κρητικού Αμπελώνα, σε λευκό, κόκκινο, ροζέ, και τους «μυούν» στα μυστικά του παραδοσιακού κρασιού.

Η έκθεση αποτελεί συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δικτύου οινοποιών (Wines of Crete) με την στήριξη της Αγροδιατροφικής της Περιφέρειας.

«Οι Οινοποιοί της Κρήτης καταβάλλουν σπουδαία προσπάθεια τα τελευταία χρόνια για την επιτυχή ανάδειξη του Κρητικού Αμπελώνα και των τοπικών ποικιλιών, του πολιτισμού, της  παράδοσης. Τους αξίζουν συγχαρητήρια» δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης τονίζοντας: «Η Περιφέρεια Κρήτης συνεργάζεται και στηρίζει κάθε προσπάθεια και δράση που αναδεικνύει και προβάλλει τα Κρητικά προϊόντα, τον πρωτογενή τομέα του νησιού, τις καλλιέργειες, την επιχειρηματικότητα-μεταποίηση. Παράλληλα σε συνεργασία με τους φορείς υλοποιούμε το "πάντρεμα" του αγροτικού τομέα με τον πολιτισμό και τον τουρισμό».

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του δικτύου Οινοποιών Ηρακλείου Νίκος Μηλιαράκης: «Εμείς θα συνεχίσουμε και θα δίνουμε το "παρών" μας σε εκθέσεις εντός και εκτός Κρήτης, αλλά και στο εξωτερικό, όπως το επόμενο διάστημα στο "Οινόραμα" 10-12 Μαρτίου στην Αθήνα και στη μεγάλη έκθεση κρασιών στο Ντίσελντορφ 18-20 Μαρτίου».

Παράλληλα στον χώρο υπάρχει έκθεση Κρητικού αμπελώνα, όπου γίνονται βιωματικά σεμινάρια, γευσιγνωσία με μουσική, σαρακοστιανά μαγειρέματα, ενώ για μια ακόμα χρονιά στο χώρο της έκθεσης λειτουργεί οργανωμένο πωλητήριο Κρητικού κρασιού, από το οποίο, μέρος των εσόδων θα δοθούν φέτος στον Παγκρήτιο Σύλλογο Γονέων και φίλων παιδιών με νεοπλασία «Ηλιαχτίδα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ