Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 01:32

Τσικνοπέμπτη: Tips για τέλεια ψητά κρέατα

Η Τσικνοπέμπτη ήρθε και όπως καταλαβαίνετε τρίβουμε ήδη τα χεράκια μας.

Μπριζόλες, λουκάνικα, κοτόπουλο, μπιφτέκια και η λίστα δε σταματά. Την ημέρα αυτή όλα επιτρέπονται. Δώστε του να καταλάβει και από… Παρασκευή δίαιτα!

Αν αποφασίσατε κι εσείς να τσικνίσετε σπίτι, σας έχουμε τα τέλεια tips για πετυχημένο ψήσιμο. Καλέστε την παρέα σας και καταπλήξτε την με τις ικανότητές σας. Πάμε να δούμε πώς θα ψήσετε σωστά:

1. Δώστε βάση στη φωτιά για ένα άκρως πετυχημένο barbeque. Τι εννοούμε; Πριν ξεκινήσετε το ψήσιμο, η φωτιά θα πρέπει να έχει «καθίσει». Όταν τα κάρβουνα έχουν ανάψει καλά αραιώστε τα ώστε να δημιουργηθεί η θράκα που τόσο αναζητούν τα… κρέατά σας.

2. Περάστε τη σχάρα με λεμόνι και αφού την κάψετε στη φωτιά, περάστε την με λίγο λάδι. Με αυτόν τον τρόπο δε θα κολλήσουν τα κρέατά σας. Επιπλέον, μην τοποθετείτε ποτέ τα κρέατα σε κρύα σχάρα. Αν θέλετε τα κρέατά σας να ψηθούν τέλεια, θα πρέπει πριν τα τοποθετήσετε στη σχάρα να έχετε βεβαιωθεί πως είναι αρκετά ζεστή. Με το που τα ακουμπήσετε στο μέταλλο θα πρέπει άμεσα να αρχίσουν να… τσιτσιρίζουν. Και ναι, έτσι θα καταφέρετε να βγάλετε ζουμερά ψητά.

3. Μη γυρνάτε συχνά τα κρέατά σας για να τσεκάρετε αν έχουν ψηθεί, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα τα στεγνώσετε άμεσα! Επιπροσθέτως, μην κόβετε το κρέας για να δείτε αν έχει ψηθεί καλά. Ελέγξτε το με μια τσιμπίδα.

4. Όταν τελειώσετε το ψήσιμο φροντίστε να αφήσετε τα κρέατά σας να…ξεκουραστούν για λίγα λεπτά. Αν κόψετε για παράδειγμα κατευθείαν μια μπριζόλα, θα χάσει αμέσως τους χυμούς της και θα στεγνώσει. Ακόμη και τα κρέατα θέλουν το… χρόνο τους.

Extra tip: Προτιμήστε δρύινα κάρβουνα καθώς κρατάνε περισσότερο. Αποφύγετε όσα είναι από ελιά ή πεύκο.

Πηγή: diatrofi-news