Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018 01:10

Το γλυκό του Άκη Πετρετζίκη με ταχίνι και σοκολάτα, χωρίς ζάχαρη

Εσύ τι μασουλάς τις δύσκολες ώρες;

Αν είσαι ο τύπος της γυναίκας (ή και του άνδρα) που καταφέρνει να πειθαρχήσει τον εαυτό του και να τη βγάλει με μία φρυγανιά, τότε αυτό το άρθρο δεν γράφτηκε για εσένα.

Αν πάλι είσαι ο τύπος του ανθρώπου που δεν διαπραγματεύεται το γλυκάκι του -και δη τη σοκολάτα- είσαι στο σωστό μέρος. Κι επειδή πολλά έχουν ειπωθεί και ακόμη περισσότερα γράφτηκαν για τα γλυκά, δεν έχουμε καμία πρόθεση να σας ταράξουμε. Το δικό μας άπαιχτο γλυκό με σοκολάτα δεν έχει καθόλου ζάχαρη. Στη θέση της ο ιθύνων νους, Ακης Πετρετζίκης, έβαλε μέλι και κατάφερε να το απογειώσει!

Ο συνδυασμός του μελιού μάλιστα με το ταχίνι και τη σοκολάτα (και νηστίσιμο), είναι μια πανδαισία γεύσεων. Ενας πραγματικά ολάνθιστος κήπος στο στόμα μας. Για εμάς λοιπόν που αγαπάμε τις υπέροχες γεύσεις και δεν μπορούμε να αντισταθούμε σε ένα τέλειο κομμάτι σοκολάτας, ο Ακης έχει τη συνταγή για απίθανα σοκολατάκια χωρίς ζάχαρη.

Καλή επιτυχία!

Υλικά 

300γρ. κουβερτούρα 65% Κακάο ψιλοκομμένη

200γρ. ταχίνι

100γρ. μέλι

50γρ. φυστίκια Αιγίνης καβουρδισμένα

Εκτέλεση

Πάρτε 1 φόρμα σιλικόνης στρογγυλή ή ορθογώνια (12 θέσεων) για μεγάλα σοκολατάκια

Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.

Με ένα πινέλο αλείψτε τα τοιχώματα και τον πάτο της κάθε θέσης με τη λιωμένη κουβερτούρα και βάλτε την στο ψυγείο να παγώσει.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ταχίνι, το μέλι και τα καβουρδισμένα φυστίκια Αιγίνης, τα οποία έχετε συνθλίψει και αφήστε στην άκρη. Μην το ανακατέψετε πολύ γιατί θα σφίξει.

Μόλις παγώσει με ένα κουτάλι βάλτε τη γέμιση σε κάθε φόρμα και ρίξτε τη λιωμένη σοκολάτα για να επικαλυφθεί.

Παγώστε στο ψυγείο πριν σερβίρετε.

Πηγή: bovary