Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018 03:21

Τα... γλυκά απομεινάρια των γιορτών

Έχουν μείνει εδώ και κάμποσες μέρες 2 κομμάτια βασιλόπιτα, 7 μελομακάρονα, 12 κουραμπιέδες (ως γνωστόν στο παιχνίδι κουραμπιέδες VS μελομακάρονα κερδίζουν τα δεύτερα) και κάτι μπισκοτάκια δεντράκια να μας θυμίζουν τα απομεινάρια των ωραίων ημερών που περάσανε, να μας θυμίζουν τη δίαιτα που πρέπει να αρχίσουμε και να μας κάνουν να αναρωτιόμαστε "τι στο καλό θα κάνουμε τώρα με τα γλυκά που έμειναν" αφού δεν θέλουμε να φάμε άλλα.

Μην τολμήσετε και τα πετάξετε πάντως.

Κρίμα δεν είναι να πηγαίνουν χαμένα τόσα υλικά όταν μπορείτε να... γουρουνιάσετε δημιουργώντας ένα νέο, φρέσκο, πεντανόστιμο γλύκισμα από ένα μπαγιάτικο κακομοιρισμένο μελομακάρονο. Οι ιδέες είναι αρκετές, αρκεί να έχετε όρεξη και να αναβάλλετε τη δίαιτα...

1. Τρουφάκια

Βάλτε στο μούλτι όλα τα απομεινάρια είτε είναι βασιλόπιτα, είτε μελομακάρονα, είτε κουραμπιέδες είτε μπισκότα. Κάντε τα σκόνη και προσθέστε λίγο λιωμένο βούτυρο, τόσο ώστε να πλάθεται το μείγμα σε μπαλίτσες. Μόλις δημιουργήσετε μικρές μπαλίτσες βουτήξτε τες σε λιωμένη κουβερτούρα, σε ζάχαρη άχνη, σε άγλυκο κακάο, σε τρίμμα καρύδας και βάλτε τα στο ψυγείο. Ε ναι λοιπόν θα απολαύσετε τα πιο νόστιμα τρουφάκια από μείγμα που δύσκολα περιγράφεται. 

2. Καριόκες

Όπως παραπάνω κάντε σκόνη όλα μαζί τα γλυκά απομεινάρια και αντί για μπαλίτσες πλάστε ένα μακρύ και λεπτό κορμό. Βάλτε το στο ψυγείο να παγώσει για 3 ώρες. Κόψτε το φέτες με το μαχαίρι και έπειτα βουτήξτε την κάθε φέτα σε λιωμένη κουβερούρα. Αφήστε να στερεοποιηθεί και έχετε έτοιμες καριόκες. 

3. Παντεσπάνι

Τρίψτε πάλι με τη βοήθεια του μούλτι όλα τα απομεινάρια και ρίξτε τα σε ένα πυρέξ ή σε μία φόρμα δαχτυλίδι για τούρτα. Προσθέστε λίγο λιωμένο βούτυρο ή λίγο σιρόπι και πατήστε καλά με ένα κουτάλι ώστε να κάτσει σωστά η βάση στο ταψί. Έχετε έτοιμο παντεσπάνι στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε από πάνω κρέμα άνθος αραβοσίτου, σαντιγύ, μείγμα για τσίζκεϊκ και ό,τι άλλο προτιμάτε. 

4. Fudge μερέντας

Κάντε τρίμμα όλα τα απομεινάρια και έπειτα ανακατέψτε τα με μπόλικη μερέντα και ένα σφηνάκι κονιάκ. Πατήστε το μείγμα καλά σε ένα πυρέξ και βάλτε το στο ψυγείο για 3 ώρες. Κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια και αν θέλετε προσθέστε λίγη λιωμένη σοκολάτα. 

5. Επιδόρπιο με γιαούρτι

Κόψτε με το μαχαίρι όλα τα γλυκά που έχουν μείνει σε ακανόνιστα κυβάκια. Προσθέστε σε 1 κιλό γιαούρτι μισό κουτί ζαχαρούχο, ανακατέψτε και έπειτα προσθέστε τα κομμάτια από τα διάφορα γλυκά. Η γεύση θα σας συναρπάσει.

Πηγή: freesunday