Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020 06:26

Λαχταριστά pancakes

Αφράτα, λαχταριστά, τα pancakes είναι μια πολύ καλή ιδέα για πρωινό ή brunch. Αρέσουν πολύ και στα πιτσιρίκια, που μπορούν άνετα να φορέσουν μια ποδιά και να βάλουν ένα χεράκι.

Για να φτιάξετε αυτή τη βασική εκδοχή της αμερικάνικης τηγανίτας που έχει κατακτήσει τον πλανήτη θα χρειαστείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι και πέντε απλά υλικά που κατά πάσα πιθανότητα έχετε ήδη στην κουζίνα σας ‒ αλεύρι, γάλα, αυγά, βούτυρο και ζάχαρη.

Δοκιμάστε τα με ρευστή σοκολάτα, με Nutella, με μπανάνα, μέλι και καρύδια ή φουντούκια, με σιρόπι σφενδάμου κι ό,τι άλλο προτιμάτε.

Υλικά:

100 γρ. βούτυρο λιωμένο
250 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
2 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
400 ml γάλα
4 κουτ. σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση:

Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι, τους κρόκους, το γάλα, τη ζάχαρη και τη μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε τα υλικά. Χτυπήστε τα ασπράδια και ανακατέψτε τα με το μείγμα.

Βάλτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο λιωμένο βούτυρο και ρίξτε κουταλιές από το μείγμα σχηματίζοντας μικρές στρογγυλές τηγανίτες. Τηγανίστε τες σε μέτρια φωτιά.

Όταν θα αρχίσουν να ξεκολλάνε από το τηγάνι, γυρίστε τες για να τηγανιστούν και από την άλλη πλευρά. Υπολογίστε 2-3 λεπτά για κάθε πλευρά. Σερβίρετέ τες με τα υλικά της προτίμησής σας.

Πηγή: ethnos