Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020 06:42

Μιλφέιγ με κρέμα βανίλιας και φράουλες - Το διαχρονικό γαλλικό γλυκό

Τι να πει κανείς για το μιλφέιγ;

Το διαχρονικό γαλλικό γλυκό με τις στρώσεις κριτσανιστού φύλλου και βελούδινης κρέμας, το όνομα του οποίου σημαίνει «χίλια φύλλα», έχει πραγματικά φανατικούς πιστούς. Οι ζουμερές φράουλες που μπαίνουν ενδιάμεσα, μαζί με την κρέμα βανίλιας – ένας πραγματικά κλασικός συνδυασμός– δίνουν ανοιξιάτικο χρώμα κι άρωμα σ’ αυτή την συνταγή, που είμαστε σίγουροι ότι θα σας ενθουσιάσει. Καταναλώστε το γρήγορα: φρέσκο και τραγανό είναι ακαταμάχητο.

Υλικά:

1 κιλό φράουλες, καθαρισμένες, πλυμένες και κομμένες σε μικρότερα κομμάτια
2 φύλλα σφολιάτας
1 λίτρο γάλα
4 αυγά
100 γρ. κορνφλάουρ
250 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια σκόνη
60 γρ. βούτυρο
λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Βάλτε το γάλα με ελάχιστο αλάτι στην κατσαρόλα και αφήστε το να ζεσταθεί.

Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη και το κορνφλάουρ και ρίξτε στο μείγμα λίγο ζεστό γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να διαλυθούν τα υλικά. Ρίξτε όλο το γάλα, ανακατέψτε και βάλτε το μείγμα στην κατσαρόλα.

Προσθέστε τη βανίλια και αφήστε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να πήξει. Κατεβάστε από τη φωτιά, ρίξτε το βούτυρο, ανακατέψτε και αφήστε να κρυώσει.

Ανοίξτε τα φύλλα της σφολιάτας και απλώστε τα σε 2 ρηχά ταψιά. Τρυπήστε τα φύλλα με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις στους 160ο C για 50 λεπτά περίπου.

Κόψτε κάθε φύλλο σφολιάτας σε 4 λωρίδες κάθετα στη μεγαλύτερη πλευρά. Χωρίστε την κρέμα σε 2 ποσότητες.

Απλώστε 3 στρώσεις από τη μια ποσότητα κρέμας σε 3 φύλλα και βάλτε τα το ένα πάνω στο άλλο. Βάλτε τις μισές φράουλες ενδιάμεσα στα φύλλα μαζί με την κρέμα. Τρίψτε το τέταρτο κομμάτι φύλλου και απλώστε το στην επιφάνεια.

Επαναλάβετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

Πηγή: ethnos.gr