Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2020 06:04

Τούρτα μους σοκολάτας με γλάσο - Είναι πραγματικά... εθιστική

Κανένας δε μπορεί να αντισταθεί στη θέα μιας εντυπωσιακής, πληθωρικής, άκρως σοκολατένιας τούρτας.

Πόσο μάλλον όταν πάνω από μια ξηροκαρπάτη βάση με τριμμένα αμύγδαλα έχει στρωμένη μια πολύ νόστιμη μους σοκολάτας με λικέρ καφέ ή ρούμι και πλουσιοπάροχη επικάλυψη –τι άλλο;– σοκολάτας. Δοκιμάστε την, δεν είναι καθόλου δύσκολο να τη φτιάξετε κι είναι πραγματικά... εθιστική.

Υλικά:

Για τη βάση:
50 γρ. αμύγδαλα τριμμένα
100 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
80 γρ. βούτυρο
80 γρ. καστανή ζάχαρη
Για τη μους σοκολάτας:
400 γρ. κουβερτούρα
750 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
50 ml λικέρ καφέ ή ρούμι
3 κουτ. σούπας γλυκόζη
Για την επικάλυψη:
5 φύλλα ζελατίνης των 2 γρ.
200 γρ. ζάχαρη
100 ml νερό
70 γρ. κακάο
70 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
50 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση:

Για τη βάση: Κόψτε το βούτυρο σε μικρούς κύβους και βάλτε το σε ένα μπολ με το αλεύρι, τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη. Δουλέψτε το μείγμα με τα χέρια σας μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα. Αδειάστε σε ένα ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και ψήστε στους 180ο C για 20 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει.

Για τη μους σοκολάτας: Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγί. Προσθέστε στην κουβερτούρα το λικέρ και τη γλυκόζη και μετά τη σαντιγί και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις.

Για την επικάλυψη: Μουσκέψτε τα φύλλα της ζελατίνης σε κρύο νερό. Βάλτε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό, την κρέμα γάλακτος, το κακάο και την κουβερτούρα. Μόλις πάρουν βράση, κατεβάστε από τη φωτιά και ρίξτε τη ζελατίνη, ανακατέψτε και αφήστε το γλάσο να κρυώσει.

Βάλτε το τραγανό μείγμα ως βάση σε ένα τσέρκι, αδειάστε τη μους σοκολάτας και στρώστε την επιφάνεια. Βάλτε την τούρτα στο ψυγείο να δέσει και μετά καλύψτε με το γλάσο.

Πηγή: ethnos