Σάββατο, 14 Μαρτίου 2020 06:54

Τριώροφο κέικ με πλούσια σοκολατένια κρέμα - Πιο σοκολατένιο δεν γίνεται...

Τρεις βάσεις/δίσκοι και μια λαχταριστή, πυκνή κρέμα, φτιαγμένη με κουβερτούρα και κρέμα γάλακτος, χτίζουν ένα φανταστικό κέικ με πολλές στρώσεις απόλαυσης.

Πληθωρικό, αφράτο και ζουμερό, είναι ιδανικό για τους chocoholics και, εννοείται, ξετρελαίνει τα παιδιά. Πιο σοκολατένιο δεν γίνεται...

Υλικά:

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
300 γρ. ζάχαρη
5 αυγά
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια σκόνη
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Για τη σοκολατένια κρέμα:
750 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη ή σε σταγόνες
500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Εκτέλεση:

Χτυπήστε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν (για 4-5 λεπτά).

Ρίξτε μετά ένα τα αυγά και, όταν ενωθούν τα υλικά, χαμηλώστε ταχύτητα και προσθέστε το γιαούρτι. Ανακατέψτε για να γίνουν μία κρέμα και ρίξτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.

Μοιράστε το μείγμα σε 3 στρογγυλά ταψιά. Για να ξεφορμάρετε με ευκολία τους τρεις δίσκους κέικ, στρώστε στο εσωτερικό των ταψιών από ένα φύλλο αντικολλητικής λαδόκολλας.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά.

Τσεκάρετε με ένα μαχαίρι στο κέντρο κάθε κέικ αν έχει ψηθεί σωστά πριν τα βγάλετε από το φούρνο. Αφήστε τις τρεις βάσεις να κρυώσουν για να μπορέσετε να συνθέσετε το κέικ.

Για τη σοκολατένια κρέμα: Βάλτε την κουβερτούρα σε ένα μεγάλο μπολ, κατά προτίμηση μεταλλικό. Βάλτε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί και, λίγο πριν πάρει βράση, ρίξτε τη στο μπολ με την κουβερτούρα. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να σχηματιστεί μια βελούδινη κρέμα.

Αφήστε τη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 2 ώρες μέχρι να πήξει ή στο ψυγείο για 45 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει αρκετά πηχτή ώστε να την απλώσετε στο κέικ.

Απλώστε μια λεπτή στρώση στους 2 δίσκους κέικ, βάλτε τους τον έναν πάνω στον άλλο και μετά καλύψτε περιμετρικά και την επιφάνεια με τη σοκολατένια κρέμα.

Πηγή: ethnos