Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 06:56

Κεφτεδάκια στον φούρνο σαν τηγανιτά

Από τα παιδικά μας κιόλας χρόνια, έχουμε συνδέσει τα κεφτεδάκια με τη μαμά τη γιαγιά και τη νοστιμιά.

Όσο «μίζερος» κι αν ήταν κάποιος στο τραπέζι, δεν μπορούσε ποτέ να αντισταθεί στα τραγανά κεφτεδάκια που έβγαιναν από το τηγάνι σαν μικρά χρυσοκαφέ μπαλάκια και έδιναν στον ουρανίσκο την αίσθηση αυτού που σήμερα ονομάζουμε comfort food.

Αρκετά χρόνια μετά και τα κεφτεδάκια παραμένουν μεγάλη λιχουδιά, αφού μέσα τους μπορούμε να συμπυκνώσουμε γεύσεις γνωστές κι αγαπημένες. Κρεμμυδάκι, δυόσμος, ούζο, μαϊντανός, όπως κι αν τα τραβάει η όρεξή σας, η καλύτερη συνταγή είναι σίγουρα η δική σας.

Ωστόσο για πολλές από εμάς, τα κεφτεδάκια αποτελούν έναν μικρό πονοκέφαλο γιατί όσο και να τα θέλουμε, ο τρόπος μαγειρέματος (τηγάνι) αλλά και η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε (βάλε έναν-έναν τον κεφτέ, γύρισέ τον, ξαναγύρισέ τον, πρόσεχε μην σε κάψει το καυτό λάδι) είναι σίγουρα αποτρεπτικοί παράγοντες στην παρασκευή του κατά τα άλλα δημοφιλούς φαγητού.

Τι θα λέγατε όμως αν μπορούσατε να απολαύσετε τα πεντανόστιμα κεφτεδάκια σας χωρίς να τα τηγανίσετε, αποφεύγοντας όλα τα λιπαρά και τα «κακά» που ακολουθούν το τηγάνισμα; Εμείς είπαμε ναι και το ευχαριστηθήκαμε. Όχι μόνο γιατί ψήσαμε πανεύκολα μεμιάς δεκάδες κεφτεδάκια, αλλά γιατί δεν επιβαρύναμε τον οργανισμό μας.

Κεφτεδάκια λοιπόν στον φούρνο σαν τηγανιτά. Τραγανά έξω, αφράτα μέσα και νόστιμα. Θα σας θυμίσουν τα παιδικά σας χρόνια.

Υλικά:

1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά

1/2 κιλό χοιρινό κιμά

5-6 φέτες μπαγιάτικο ψωμί

2 αυγά

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 ματσάκι μαϊντανό

λίγο δυόσμο

μισό σφηνάκι ούζο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

5 κουτ/σούπας ελαιόλαδο

λίγο ξύδι

Εκτέλεση:

Μουσκέψτε και στη συνέχεια στραγγίξτε το ψωμάκι.Βάλτε όλα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώστε για λίγα λεπτά. Αν θέλετε αφήστε για μισή ώρα το μείγμα στο ψυγείο και μόλις το βγάλετε πλάστε τα κεφτεδάκια. Στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τοποθετήστε τα κεφτεδάκια με μικρή απόσταση μεταξύ τους.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή περισσότερο ανάλογα με το μέγεθος που έχετε πλάσει τα κεφτεδάκια σας.

Πηγή: bovary

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ατομικά εκλεράκια Αφράτο κέικ βανίλιας (Βίντεο) »