Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 06:52

Η ελληνική κουζίνα «χτύπησε» στην καρδιά της Ευρώπης

Η ελληνική κουζίνα βρέθηκε τον Ιούνιο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην καρδιά της Ευρώπης.

Το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Κάτω Χωρών συμμετείχε σε δύο εκδηλώσεις προβολής της ελληνικής γαστρονομίας που πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της στοχευμένης επικοινωνιακής πολιτικής του υπουργείου Τουρισμού που υλοποιεί ο ΕΟΤ παγκοσμίως για την προβολή των θεματικών τουριστικών προϊόντων της χώρας μας και την προώθηση της Ελλάδας ως ιδανικού τουριστικού γαστρονομικού προορισμού 365 ημέρες το χρόνο.

Η πρώτη εκδήλωση, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική και εθελοντική κίνηση πολιτών «Α Discovering Network asbl» που ενεργοποιείται μέσω της πρωτοβουλίας «Discovering Greek products in Belgium», αφορούσε σε δράση προβολής της ελληνικής γαστρονομίας στο εστιατόριο του κεντρικού κτιρίου Berlaymont της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την χρονική περίοδο 18-22/6/2018. Καθημερινά περίπου 5.000 άτομα, υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επισκέπτες του εστιατορίου, γνώρισαν την ελληνική διατροφή και τα παραδοσιακά προϊόντα-υλικά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, μέσα από συνταγές του έλληνα σεφ Iωάννη Πρινέα. Για την πληροφόρηση του κοινού και την προβολή της Ελλάδας ως τουριστικό και γαστρονομικό προορισμό δημιουργήθηκε υποστηρικτικό υλικό τριών καρτ ποστάλ με θέματα ελληνικά τοπία και ανάλογες συνταγές, το οποίο διανεμήθηκε δωρεάν στους επισκέπτες του εστιατορίου, ώστε να ενισχυθεί η ελληνική ατμόσφαιρα, συνδέοντας τις γευστικές εμπειρίες με την επιλογή του προορισμού διακοπών.

Όπως αναφέρει το protothema, η δεύτερη εκδήλωση προβολής της ελληνικής γαστρονομίας πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου 2018 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την υποστήριξη του Έλληνα Ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου και την συμμετοχή των Περιφερειών Αττικής, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδος, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης και Κρήτης.

Της εκδήλωσης προηγήθηκε συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία παρουσιάστηκε η ελληνική κουζίνα με επίκεντρο τα Π.Ο.Π. ελληνικά προϊόντα και η σύνδεση του τουρισμού με την γαστρονομία, καθώς η γευσιγνωσία και η περιήγηση σε τόπους και υλικά υπογραμμίζει την ιδιότητα της Ελλάδας ως τουριστικού brand με ξεχωριστή γαστρονομική ταυτότητα. Οι 500 προσκεκλημένοι μέλη και υπάλληλοι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι της Ομογένειας, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ελληνικά Π.Ο.Π. προϊόντα της κάθε περιφέρειας και να δοκιμάσουν ειδικές συνταγές που ετοίμασαν Έλληνες Σεφ, που ταξίδεψαν ειδικά για αυτό τον σκοπό, από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ταυτόχρονα, στις οθόνες της αίθουσας υπήρχε παρουσίαση του οπτικοακουστικού υλικού του Ε.Ο.Τ. και διανομή σχετικού προωθητικού υλικού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δροσερή γρανίτα πορτοκάλι Εύκολη τούρτα παγωτού »