Πέμπτη, 15 Μαϊος 2014 02:07

TUI: Τεράστια ανάκαμψη για τον Ελληνικό τουρισμό

Ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός ταξιδιωτικός οργανισμός TUI Travel καταγράφει «τεράστια ανάκαμψη» της ζήτησης για διακοπές στην Ελλάδα, καθώς η χώρα σταθεροποιείται, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός του, Πέτερ Λονγκ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο κ. Λονγκ είπε ότι δημοφιλείς προορισμοί είναι και οι ισπανικές Βαλεαρίδες και Κανάριοι Νήσοι καθώς και η Τουρκία, ενώ εκτός Ευρώπης η Τζαμάικα προσελκύει επίσης περισσότερους τουρίστες. Ο συνολικός αριθμός των κρατήσεων μέσω του TUI για τις καλοκαιρινές διακοπές είναι εφέτος μειωμένος κατά 2% σε σχέση με πέρυσι, καθώς η ανάδυση της Ελλάδας ως δημοφιλούς τουριστικού προορισμού εξισορροπείται από τον βραδύ ρυθμό οικονομικής ανάκαμψης στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης.

Η κάμψη της συνολικής κίνησης για τον TUI αντισταθμίστηκε, όμως, από την αύξηση στη μέση τιμή του πακέτου των διακοπών. Δύσκολη είναι η κατάσταση όσον αφορά τις κρατήσεις στις σκανδιναβικές χώρες και τη Γαλλία, δήλωσε ο κ. Λονγκ.

Στη Γερμανία, που είναι η μεγαλύτερη αγορά για τον TUI, οι κρατήσεις είναι σταθερές, καθώς η αύξηση των πακέτων διακοπών αντισταθμίστηκε από την προγραμματισμένη μείωση του αριθμού των αεροπορικών θέσεων που κρατούνται εκτός των πακέτων.

Ο TUI Travel ελέγχεται κατά 55% από τον γερμανικό ταξιδιωτικό και τουριστικό όμιλο TUI.

πηγή:news.gr