Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014 14:46

Καλό Νερό: Ενας ελκυστικός προορισμός για την Ελληνική και Διεθνή Τουριστική Αγορά

 Η περιοχή του Καλού Νερού στο βόρειο παραλιακό άκρο της Μεσσηνίας και λίγο νοτιότερα από την Ηλεία, έχει μπει τα τελευταία χρόνια δυναμικά στον τουριστικό χάρτη τόσο για τον Έλληνα επισκέπτη όσο και για τον Ευρωπαίο τουρίστα.  Ένα από τα στοιχεία που συμβάλουν σε αυτή την θετική εξέλιξη είναι η εύκολη πρόσβαση τόσο οδικώς λόγω του νέου οδικού άξονα Αθήνα-Καλαμάτα όσο και αεροπορικώς πρωτίστως λόγω της ανάπτυξης του αεροδρομίου της Καλαμάτας αλλά και λόγω της ύπαρξης βορειότερα του άλλου διεθνούς αεροδρομίου του Αράξου.

Παράλληλα σημαντική συνεισφορά στην νέα αυτή κατάσταση έχουν και οι επαγγελματίες της περιοχής του Καλού Νερού οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις και ευκαιρίες που δημιουργούνται, οργανώνονται, βελτιώνουν τις υπηρεσίες τους, εμπλουτίζουν με δράσεις την εμπειρία των επισκεπτών και τέλος συνδράμουν έμπρακτα στην βελτίωση της εικόνας της περιοχής.

Επιπλέον η πληθώρα αλλά και η ποικιλία μιας σειράς από εύκολα και γρήγορα προσβάσιμα αξιοθέατα, ιστορικού, πολιτιστικού, θρησκευτικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα δίνουν μεγάλο όγκο επιλογών στον ποιοτικό  επισκέπτη που θα βρεθεί σε αυτή την πλευρά της Πελοποννήσου. Το κλίμα της περιοχής, η ηρεμία που αποπνέει το περιβάλλον, η φιλοξενία των ντόπιων αλλά και η ικανοποίηση που αποκομίζουν οι επισκέπτες από την τοπική γαστρονομία αλλά και την ποιότητα των καταλυμάτων, δημιουργούν ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τον νέο αυτό προορισμό.

 Για πρώτη φορά φέτος το Καλό Νερό υποδέχτηκε επισκέπτες-τουρίστες από τα μέσα Μαρτίου και η καλοκαιρινή σεζόν δείχνει ελπιδοφόρα για την περιοχή.