Δευτέρα, 07 Απριλίου 2014 10:18

Πάσχα στην Πάρο με φόντο το Αιγαίο!

Πάρος, το τρίτο μεγαλύτερο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων, με πανέμορφες παραλίες και μεθυστικά αρώματα από τα ολάνθιστα λουλούδια. Το νησί όπου το Πάσχα γιορτάζεται με λαμπρότητα και με την μεγαλοπρέπεια που του αρμόζει και κάνει τους ντόπιους και τους επισκέπτες να αισθανθούν την κατανυκτική ατμόσφαιρα που πρέπει να έχει αυτή η περίοδος.

Η Παναγιά Εκατονταπυλιανή στην Παροικιά τις ημέρες του Πάσχα έχει την τιμητική της, καθώς εκεί τελούνται οι πιο λαμπρές λειτουργίες του νησιού.

Στα ορεινά χωριά Μάρπησσα, Μάρμαρα, Πρόδρομο, Λεύκες και Ασπρο τη Μεγάλη Παρασκευή αναβιώνει το έθιμο της αναπαράστασης των Παθών κατά την περιφορά του Επιταφίου. Μην ξεχάσετε να γευτείτε την παραδοσιακή ρεβιθάδα που φτιάχνουν οι γυναίκες στα χωριά τη Μεγάλη Παρασκευή... σίγουρα θα σας ξυπνήσει παιδικές μνήμες από τα χρόνια στο χωριό.

Το Μεγάλο Σάββατο η Ανάσταση γιορτάζεται με πλήθος πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, ενώ το μεσημέρι της Κυριακής, στη  Μάρπησσα, διοργανώνεται το "τραπέζι της Αγάπης", με τον παραδοσιακό οβελία και το νησιώτικο γλέντι να είναι οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Εξερευνήστε το νησί

Η Πάρος είναι το νησί που αγαπάει και την άνοιξη και το καλοκαίρι. Οπου και να κοιτάξει το μάτι σου βλέπεις σπίτια με λευκούς τοίχους και μπλε παράθυρα που κρατούν άγρυπνη την αρχιτεκτονική του. Περπατήστε στα στενά ολόλευκα σοκάκια της Παροικιάς και αφού πιείτε τον καφέ σας και τσιμπήσετε και κάτι ανηφορίστε στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου. Θέα που σου κόβει την ανάσα, χρώματα που θυμίζουν πίνακα ζωγραφικής και φυσικά μεθυστικό αεράκι, με τα αρώματα της άνοιξης να "φωλιάζουν" στην καρδιά σου.

Επόμενος σταθμός σίγουρα πρέπει να είναι το λιμανάκι της Νάουσας... μια εικόνα χίλιες λέξεις. Μικρά καΐκια αραγμένα στο λιμάνι και χιλιάδες μαγαζάκια με ό,τι μπορείς να φανταστείς, ένα μέρος που θυμίζει ζωγραφιά.

Αν έχετε τα παιδάκια σας μαζί η Κοιλάδα  με τις Πεταλούδες σίγουρα θα πρέπει να είναι στα σχέδιά σας. Πολύχρωμες πεταλούδες και φυσικά πανύψηλα καταπράσινα δέντρα συνθέτουν ένα σκηνικό που μαγεύει...

Επιμέλεια: Γ.Π