Παρασκευή, 04 Απριλίου 2014 00:00

Πελοπόννησο "ψηφίζουν" οι Βρετανοί τουρίστες

Αύξηση 15% σε σχέση με το 2013 εμφανίζουν οι προκρατήσεις από Άγγλους τουρίστες για την Πελοπόννησο.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την συνάντηση που πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ένωσης των τουριστικών πρακτόρων της Μεγ. Βρετανίας ΑΒΤΑ Νόελ Ιωσιφίδη, με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου  Πέτρο Τατούλη στην Τρίπολη. Ο κ. Ιωσιφίδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο της συνεργασίας με την Περιφέρεια κι ανέφερε ότι η Πελοπόννησος είναι μόδα και θα αποτελέσει την επόμενη κινητήρια δύναμη της Ελλάδας.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ευχαρίστησε τον κ. Ιωσηφίδη για τη στήριξη και τη βοήθεια που έχει προσφέρει έως τώρα στον προορισμό της Πελοποννήσου, ενώ τόνισε πως συγκριτικό πλεονέκτημα της Πελοποννήσου αποτελεί το γεγονός ότι είναι ένας παρθένος προορισμός, «όπου έχουμε πλέον τη γνώση και αποφύγουμε τα λάθη άλλων ανεπτυγμένων προορισμών. Επιδιώκουμε με στοχευμένες ενέργειες τον ποιοτικό τουρισμό αλλά και την ανάπτυξη και προσέλκυση ειδικών μορφών τουρισμού.

Σημειώνεται ότι το ετήσιο συνέδριο του Abta αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά γεγονότα παγκοσμίως, με αρκετούς προορισμούς διεθνώς να θέτουν υποψηφιότητα για τη φιλοξενία του. Πρόκειται για ένα συνέδριο όπου συμμετέχουν περισσότεροι από 600 tour operators, travel agents, εκπρόσωποι εταιρειών διαδικτύου GOOGLE, Yahoo, Tripadvisor, καθώς και τουριστικοί συντάκτες από τα σημαντικότερα έντυπα όπως η Telegraph, Times κ.α.