Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014 12:03

Τα 10 καλύτερα ελληνικά νησιά για τους Σουηδούς

Κρήτη, Νάξο, Αμοργό, Κάρπαθο, Σάμο, Ρόδο, Τήλο, Σκιάθο, Σκόπελο και Σαντορίνη είναι τα 10 καλύτερα ελληνικά νησιά για τους Σουηδούς.

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Expressen (ηλεκτρονική έκδοση) σε άρθρο της Elisabeth Montgomery, με τίτλο «Τα δέκα καλύτερα ελληνικά νησιά» σημειώνει ότι η Κρήτη αποτελεί το πιο δημοφιλές νησί του 2013, σύμφωνα με τους αναγνώστες του διαδικτυακού τόπου www.kalimera.se».

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό έγγραφο του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της πρεσβείας μας στη Στοκχόλμη, παρουσιάζονται στο δημοσίευμα δέκα ελληνικά νησιά κατά σειρά προτεραιότητας (σ.σ. προτίμησης αναγνωστών/ όσων συμμετείχαν στην ψηφοφορία του Kalimera.se) και προβάλλονται εν συντομία τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε νησιού.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται πως η Κρήτη αποτελεί το μεγαλύτερο ελληνικό νησί, ενώ η Νάξος διαθέτει υπέροχες παραλίες, μερικές εξ αυτών είναι ιδανικές για γουίντ σέρφινγκ, καθώς και όμορφα/ γραφικά χωριά. Επιπλέον, γίνεται αναφορά στα γυρίσματα της ταινίας «The Big Blue» που πραγματοποιήθηκαν στην Αμοργό, ενώ παράλληλα υπογραμμίζεται η ομορφιά της φύσης στην Κάρπαθο και τα ιστορικά αξιοθέατα της Σάμου. Στη συνέχεια, ακολουθεί η Ρόδος, το τέταρτο μεγαλύτερο σε έκταση νησί της Ελλάδας, με έντονη νυχτερινή διασκέδαση και πολιτιστική κληρονομιά. Έπειτα προβάλλεται η Σκιάθος, ως «εκπρόσωπος» των Βορείων Σποράδων, ενώ ακολουθεί η Σκόπελος, νησί στο οποίο γυρίστηκε και η κινηματογραφική ταινία «Mamma Mia», αναδεικνύοντας τόσο το πράσινο της φύσης όσο και το γαλάζιο της θάλασσας του νησιού. Η λίστα ολοκληρώνεται με τη Σαντορίνη και τη γνωστή έκρηξη του ηφαιστείου, που έγινε πριν από 3.500 χρόνια.Τέλος, σημειώνεται ότι το άρθρο πλαισιώνεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό από κάθε νησί που έχει προαναφερθεί.

Η λίστα με τα 10 καλύτερα ελληνικά νησιά:

1. Κρήτη

2. Νάξος

3. Αμοργός

4. Κάρπαθος

5. Σάμος

6. Ρόδος

7. Τήλος

8. Σκιάθος

9. Σκόπελος

10. Σαντορίνη