Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014 09:51

Συμμετοχή της Ελλάδας στη Διεθνή τουριστική έκθεση MIT 2014

Εξαιρετική παρουσία στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΜΙΤ 2014,  που πραγματοποιείται στη Μόσχα, έχει το Ελληνικό Περίπτερο στο οποίο προβάλλεται η Ελλάδα ως παγκόσμιος τουριστικός προορισμός. Παρόντες στα εγκαίνια του Ελληνικού Περιπτέρου, που έχει έκταση 800 τμ και συμμετέχουν περίπου 60 συνεκθέτες, ήταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς. 

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης της Μόσχας πραγματοποιούνται πολλές εκδηλώσεις, με καθαρά ελληνικό χρώμα.

Οι δυο γενικοί γραμματείς περιγράφουν  το στίγμα της τουριστικής πολιτικής της Ελλάδας, αναπτύσσουν  τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και μεταφέρουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι ένας φιλόξενος, ασφαλής και αγαπητός προορισμός.

Στο περίπτερο του ΕΟΤ στη Διεθνή αυτή Έκθεση, σε ειδικό χώρο φιλοξενούνται οι Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδας. Στόχος η κοινή προσπάθεια για προώθηση των προσκυνηματικών προορισμών της Ελλάδας. 

Με αφορμή τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΜΙΤ 2014, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε:

«Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει κάνει σημαντικότατα βήματα ώστε η διαδικασία έκδοσης θεωρήσεων να καταστεί απλούστερη, ταχύτερη και αποτελεσματικότερη, πάντα σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών. Τις εν λόγω πολιτικές έχουμε ήδη εφαρμόσει και συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε με επιτυχία  σε ιδιαίτερα σημαντικές αγορές μας  όπως η Ρωσία, όπου έχει καταστεί δυνατή η έκδοση θεωρήσεων Σέγκεν εντός 48 ωρών. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο περαιτέρω διεύρυνσης του δικτύου των κέντρων θεωρήσεων - visacenter.

Με την ίδια αποτελεσματικότητα και συνέπεια θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε και φέτος τις πολιτικές μας ώστε οι ρώσοι επισκέπτες να εξακολουθούν να απολαμβάνουν τη φιλοξενία και τις ομορφιές της χώρας μας».