Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 08:22

Από το Μάρτιο του 2022 οι πτήσεις της TUI - 3 εκατ. επισκέπτες υπολογίζει το 2022

Θετικά είναι τα μηνύματα για τον τουρισμό της χώρας μας την επόμενη σεζόν, αφού ο παγκόσμιος κολοσσός της TUI, μέσω των εκπροσώπων του, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το 2022 ο όμιλος θα ξεπεράσει το ορόσημο των 3 εκατομμυρίων επισκεπτών στη χώρα μας, που είχε επιτευχθεί το 2019.

Αυτά εκφράστηκαν σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, με το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου και διευθυντή Οικονομικών της TUI Group, Sebastian Ebel και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και διευθυντή Εταιρικών και Εξωτερικών Υποθέσεων του ομίλου, Thomas Ellerbeck.

Ο κ. Κικίλιας συμφώνησε με τα ανώτατα στελέχη του ομίλου, ότι για το 2022 η TUI θα ξεκινήσει σε επιλεγμένους ελληνικούς προορισμούς από τα τέλη Μαρτίου, ενώ οι κ.κ. Ebel και Ellerbeck χαρακτήρισαν την Ελλάδα ως έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς της TUI παγκοσμίως.

Η Αθήνα στο επίκεντρο

Ο Υπουργός Τουρισμού προέβαλε επίσης τις δυνατότητες ανάδειξης της Αθήνας ως προορισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και ιδιαίτερα κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, με τα στελέχη της TUI να εκφράζουν το έντονο ενδιαφέρον τους για την προοπτική αυτή, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, στη συνάντηση με την Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού Λαμπρινή Καρανάσιου-Ζούλοβιτς και τον γ.γ. της Ένωσης Ευγένιο Βασιλικό, που πραγματοποιήθηκε αργότερα, ο κ. Κικίλιας παρουσίασε στους εκπροσώπους των ξενοδόχων την πρόταση της TUI και συμφωνήθηκε να προγραμματιστεί το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα συνάντηση εργασίας μεταξύ των δύο φορέων, για την περαιτέρω ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος της πόλης.