Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014 10:07

Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει τα “Όσκαρ του Τουρισμού”

 

Η Αθήνα θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά την τελετή απονομής των «Βραβείων Όσκαρ» της τουριστικής βιομηχανίας, τα World Travel Awards.

Η επίσημη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 2 Αυγούστου 2014 στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso στο Καβούρι και αναμένεται να την παρακολουθήσουν εκπρόσωποι των μεγαλύτερων τουριστικών επιχειρήσεων και οργανισμών παγκοσμίως.

Το κόκκινο χαλί στην Αθήνα θα στρωθεί με την συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού, τον ΕΟΤ και τον ΣΕΤΕ και η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ένα γκαλά δείπνο, πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα και τις λαμπρές απονομές. Οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην Αθήνα αλλά και σε άλλους ελληνικούς προορισμούς και να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας.

Σε δήλωση του ο πρόεδρος και ιδρυτής των βραβείων WTA Graham Ε. Cooke τόνισε: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Ελλάδα θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά την εκδήλωση μας, μια απόφαση που αντανακλά τη θεμελιώδη συμβολή του τουρισμού στην εθνική οικονομία της χώρας. Ο ελληνικός τουρισμός ζει μια περίοδο αναγέννησης, με την πρόσφατη διψήφια αύξηση του τουρισμού της το 2013, που προβλέπεται ότι θα συνεχιστεί και το 2014, καθώς αυξάνεται συνεχώς το μερίδιο αγοράς.

Ο κ. Cooke τόνισε ότι η επιλογή των οικοδεσποτών είναι σημαντική για την επιτυχία της εκδήλωσης των βραβείων, και η Αθήνα διαθέτει όλα τα συστατικά για να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση. «Ως η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης, η Αθήνα ισορροπεί όμορφα τα 2.500 χρόνια της ιστορίας της, με μια ζωντανή σύγχρονη εικόνα πολιτισμού», σημείωσε ο κ. Cooke

πηγή:news.gr