Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014 09:19

Συνεργασία Ελλάδας-Κίνας για τον τουρισμό

Τη  δημιουργία Task Force για τη διεύρυνση της Ελληνο-κινεζικής συνεργασίας στον τουρισμό, αποφάσισαν η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη με το νέο πρέσβη της Κίνας στην Αθήνα κ. Zou Xiaoli κατά τη χθεσινή συνάντηση τους στο υπουργείο Τουρισμού.

Κατά τη συνάντηση, η κυρία Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έγιναν στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια και εξέφρασε την επιθυμία της  χώρας για περαιτέρω ενίσχυση  των Ελληνοκινεζικών σχέσεων στον τουριστικό κλάδο, με αμοιβαίο όφελος.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε η διοργάνωση Ελληνοκινεζικού Συμποσίου, για θέματα τουρισμού. Στο «Συμπόσιο», που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα μέσα στο 2014  θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του τουριστικού κάδου από την Ελλάδα και την Κίνα.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στη συνάντηση ήταν η χορήγηση visa στους κινέζους που θέλουν να επισκεφτούν την Ελλάδα.

Στο θέμα αυτό, η υπουργός Τουρισμού επισήμανε τις ενέργειες της Ελλάδας για την επίσπευση και την απλούστευση των διαδικασιών εισόδου για τους επισκέπτες τρίτων χωρών.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και το θέμα της παροχής διευκολύνσεων στους κινέζους τουρίστες στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα η κυρία Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι θα αναρτηθούν  ειδικές πινακίδες στην κινεζική γλώσσα σε συγκεκριμένους τουριστικούς χώρους. Παράλληλα συζητήθηκε και το θέμα της πιστοποίησης των ξεναγών για κινέζους τουρίστες.