Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2021 11:14

Μύκονος: Αφιέρωμα-ύμνος του CNN στο νησί των ανέμων (Βίντεο+φωτο)

Ένα αφιέρωμα – ύμνο στη Μύκονο παρουσιάζει το CNN με απεσταλμένο δημοσιογράφο να κάνει ρεπορτάζ για τις ομορφιές του νησιού «της νυχτερινής ζωής και των πάρτι» αλλά και για την ασφάλεια των τουριστών λόγω των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού.

Στα αποσπάσματα του αφιερώματος που μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, με πανέμορφες εικόνες από το νησί, ο παρουσιαστής αναφέρει ότι «η Ελλάδα εργάζεται εντατικά για να εμβολιάσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες, προτού η θερινή τουριστική σεζόν ξεκινήσει για τα καλά. Ο στόχος είναι να υπάρχουν covid-free νησιά, σε μια προσπάθεια να αισθανθούν οι επισκέπτες πιο ασφαλείς και βέβαιοι όταν κάνουν κρατήσεις για αυτά τα ταξίδια».

«Το νησί της νυχτερινής ζωής και των πάρτι δεν έχει καλά καλά ξυπνήσει, δύο εβδομάδες έπειτα από το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού», σημειώνει ο απεσταλμένος του CNN, καταγράφοντας την προετοιμασία για την υποδοχή των επισκεπτών.

Ο δημοσιογράφος συνομιλεί με παράγοντες του τουρισμού με ιδιοκτήτη ξενοδοχείου μάλιστα να αναφέρει ότι οι πελάτες καταφθάνουν με δύο ερωτήματα, αν είναι όλοι εμβολιασμένοι και αν μπορούν να διασκεδάσουν στο νησί όπως έκαναν παλιά.

Μπορεί η Μύκονος προς το παρόν να διασκεδάζει σιωπηλή, αφού τα ξέφρενα πάρτι παραμένουν ανάμνηση, ωστόσο ο απεσταλμένος του CNN αναφέρει πως οι γαλαζοπράσινες παραλίες αποτελούν ευκαιρία για όσους το επιθυμούν να μπορούν να απομονωθούν στην γαλήνη τους.

«Υπάρχει μεγάλη συζήτηση στο νησί για το πώς θα διατηρηθεί η ζωντάνια του μέχρι να επιτραπεί ξανά η δυνατή μουσική. Όμως, για τους πιο ώριμους ταξιδιώτες, αυτό δεν μπορεί παρά να είναι μια ανακούφιση», επισημαίνει ο δημοσιογράφος.

Στο αφιέρωμα αναφέρεται ακόμα ότι με τους επισκέπτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι οι πιο «δυνατοί» καταναλωτές στην Ελλάδα η Αθήνα ποντάρει σε ένα μεγάλο κύμα Αμερικανών τουριστών και οι αμερικανικές αεροπορικές αυξάνουν φέτος τις πτήσεις για την Ελλάδα από τη Νέα Υόρκη, το Σικάφο, τη Φιλαδέλφεια, την Ουάσινγκτον.