Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2021 08:09

Τουρισμός: Αύξηση κρατήσεων στη Lufthansa - Στην κορυφή Ελλάδα και Ισπανία

Επιπλέον 50 αεροσκάφη θα επαναφέρει σε λειτουργία η αεροπορική εταιρία Lufthansa, καθώς διαπιστώνει σταδιακή αύξηση των κρατήσεων, ειδικά για μεσογειακούς τουριστικούς προορισμούς μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

«Εδώ και οκτώ εβδομάδες αυξάνονται σταθερά οι κρατήσεις εισιτηρίων. Η περασμένη εβδομάδα ήταν η πιο δυναμική από τον Απρίλιο του 2020, ενώ για πτήσεις εντός Ιουλίου και Αυγούστου η ζήτηση είναι έως και δέκα φορές υψηλότερη σε σύγκριση με την κατάσταση πριν από τέσσερις εβδομάδες», δήλωσε το μέλος του ΔΣ της εταιρίας Χάρι Χομάιστερ στις εφημερίδες του Ομίλου Funke και τόνισε ότι για κάποιους προορισμούς η ζήτηση έχει ξεπεράσει ακόμη και τα προ πανδημίας επίπεδα.

Σύμφωνα με τον κ. Χομάιστερ, ο σχεδιασμός της Lufthansa έχει γίνει με γνώμονα τη μέγιστη δυνατή ευελιξία, προκειμένου η εταιρία να μπορεί να ανταποκριθεί στις συνεχείς αλλαγές των δεδομένων. «Μπορούμε πολύ γρήγορα να εξασφαλίσουμε επιπλέον θέσεις για τους επιβάτες μας», διαβεβαίωσε και ζήτησε από τη γερμανική κυβέρνηση να προχωρήσει το συντομότερο στην εισαγωγή του πιστοποιητικού εμβολιασμού. «Κάθε χώρα χρησιμοποιεί διαφορετικά έγγραφα. Πρέπει όσο γίνεται πιο γρήγορα να έχουμε στη διάθεσή μας ένα ενιαίο πιστοποιητικό και ενιαία κριτήρια παντού», δήλωσε.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ενδεικτική της αισιοδοξίας του κλάδου για την επικείμενη αύξηση των μετακινήσεων είναι και η επαναλειτουργία από χθες του Τερματικού Σταθμού 2 στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας, στην Φρανκφούρτη, από όπου ξεκινούν τις πτήσεις τους 48 αεροπορικές εταιρίες. Σύμφωνα με μαρτυρίες ταξιδιωτικών πρακτόρων που επικαλείται σε ρεπορτάζ του το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, η μεγαλύτερη ζήτηση αφορά διακοπές στη Μεσόγειο, ενώ δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου ζήτηση για μακρινούς προορισμούς. Όπως επισημαίνει ο Γερμανικός Ταξιδιωτικός Σύνδεσμος (DRV), στην κορυφή των κρατήσεων βρίσκονται η Ισπανία και η Ελλάδα, ενώ ακολουθεί η Τουρκία.