Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2014 11:41

Μαγευτικές αποδράσεις για τους ερωτευμένους

Βρισκόμαστε μια ανάσα από το τριήμερο των ερωτευμένων. Το traveleleftheriaonline.gr σας προτείνει 4 μαγευτικούς προορισμούς για να ταξιδέψετε με τον αγαπημένο/η σας.

Του Γιάννη Παναγόπουλου

ΜονεμβασιάΠολλοί έχουν κατατάξει την Μονεμβασιά στην λίστα με τους πιο ρομαντικούς προορισμούς της Ελλάδας και όχι αδίκως. Η κεντρική είσοδος του κάστρου σας οδηγεί στα μονοπάτια μιας ζωντανής και καλοδιατηρημένης καστροπολιτείας που η καρδιά της χτυπάει ακόμα εδώ και πολλά χρόνια.  Αφού μπείτε στο κάστρο το αριστερό μικρό δρομάκι θα σας οδηγήσεις στο σπίτι του ποιητή Γιάννη Ρίτσου. Πάρτε αγκαλιά τον αγαπημένο/η  σας και ξεκινήστε το ταξίδι εξερεύνησης του κάστρου. Χιλιάδες μικρά μαγαζάκια ξετρυπώνουν δεξιά και αριστερά από τα οποία μπορείτε να αγοράσετε χειροποίητα έργα τέχνης, ρούχα μικρά κοσμήματα και να προσφέρετε ένα δωράκι στο άλλο σας μισό. Αν πεινάσετε τα μικρά παραδοσιακά ταβερνάκια σίγουρα είναι η καλύτερη επιλογή για να γευτείτε πιάτα με ντόπια υλικά φτιαγμένα με μεράκι και αγάπη.


Ορεινή ΑρκαδίαΈνας προορισμός που συνδυάζει φυσικό τοπίο, όμορφους παραδοσιακούς οικισμούς, πλούσια ιστορία, value for money υπηρεσίες σε έναν μαγικό προορισμό.  Οι επονομαζόμενοι και «θησαυροί  του Μαινάλου», η Βυτίνα, η Δημητσάνα και η Στεμνίτσα, αποτελούν το τρίπτυχο που σηκώνει επάξια στους ώμους του τον ολοένα αναπτυσσόμενο ορεινό τουρισμό της αρκαδικής γης. Αποδράστε με τον αγαπημένο/η σας και επιλέξτε έναν από τους παραδοσιακούς ξενώνες για την διαμονή σας και περάστε το πιο ερωτικό τριήμερο της ζωή σας.

Λίμνη ΠλαστήραΓραφικά και αμφιθεατρικά χτισμένα  χωριουδάκια , καταπράσινο τοπίο και μια όμορφη λίμνη , αποτελούν το σύνολο του τουριστικού προφίλ της περιοχής των Αγράφων και πιο συγκεκριμένα της Λίμνης Πλαστήρα, με τους γειτονικούς παραδοσιακούς οικισμούς που την περιτριγυρίζουν. Αν είστε από τα ζευγάρια που τους αρέσει το καλό και παραδοσιακό φαγητό τότε η Λίμνη Πλαστήρα αποτελεί την ιδανική επιλογή για σας. Γευτείτε Διαφόρων ειδών πίτες, πέστροφες αλιευμένες από την ίδια τη Λίμνη, αρνί κλέφτικο, μοσχάρι κοκκινιστό τυλιγμένο σε μελιτζάνα, κόκορα κρασάτο, γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες από τοπικό συνεταιρισμό.


ΖαγοροχώριαΈνας προορισμός ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους ιδανικός για αποδράσεις Σαββατοκύριακου. Μιας και τώρα η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πέφτει Παρασκευή και μεσολαβεί Σαββατοκύριακο αποτελεί ιδανική επιλογή για να αποδράσετε με το άλλο σας μισό.
Οι περισσότεροι οικισμοί έχουν χαρακτηριστεί παραδοσιακοί, με την πέτρα και το ξύλο να κυριαρχούν. Γεφύρια, μνημεία, μονές και εκκλησίες, αναπτυγμένη ξενοδοχειακή υποδομή, ντόπιες γεύσεις, όμορφες και χουζουριάρικες καφετέριες, και πολλές δραστηριότητες στη φύση. Το Μονοδέντρι είναι ένα από τα πιο γραφικά χωριά του Κεντρικού Ζαγορίου το οποίο προσφέρει μια τεράστια γκάμα δραστηριοτήτων. Αν είστε από τα ζευγάρια που σας αρέσουν τα Extreme Sports τότε έχετε επιλέξει το κατάλληλο μέρος καθώς διάφορες οργανώσεις  διοργανώνουν  ράφτινγκ στον Βοϊδομάτη, canyoning στο Βραδέτο, Ιππασία στο Μεγάλο Πάπιγκκο, αναβάσεις στην Δρακόλιμνη, Πεζοπορίες στον Βοϊδομάτη, διάσχιση με 4 επί 4 των Ζαγοροχωρίων, διάσχιση του Φαραγγιού του Βίκου και τέλος, πεζοπορία στην σκάλα του Βραδέτο.