Κυριακή, 07 Μαρτίου 2021 09:48

Αφιερωμένο στην Ελλάδα το National Geographic Traveller του Απριλίου - Η αναφορά του στη Μεσσηνία

Αφιερωμένο στην Ελλάδα το National Geographic Traveller του Απριλίου - Η αναφορά του στη Μεσσηνία
PHOTOGRAPH BY GETTY IMAGES

Αφιερωμένο στην Ελλάδα είναι το νέο τεύχος της βρετανικής έκδοσης του National Geographic Traveller, καθώς όπως χαρακτηριστικά λέει το περιοδικό, πρόκειται για έναν προορισμό που βρίσκεται στο μυαλό πολλών ταξιδιωτών φέτος.

Οι συντάκτες του National Geographic εξερεύνησαν από τις λίμνες και τους αμπελώνες της Μακεδονίας έως τα κάστρα και τις χερσονήσους της Πελοποννήσου.

Ανάμεσα στα όσα παρουσιάζονται γίνεται αναφορά σε τρία μέρη της Πελοποννήσου ιδανικά για αποδράσεις τα Σαββατοκύριακα. "Ιστορία, πολιτισμός και κλασική ελληνική φιλοξενία αφθονούν σε αυτές τις τρεις γραφικές παραθαλάσσιες πόλεις της Πελοποννήσου όπου καθεμία μπορεί να ανακαλυφθεί μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο" τονίζει η εισαγωγή του εν λόγω αφιερώματος, παρουσιάζοντας εκτενώς το Ναύπλιο, τη Μονεμβάσια και την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.

ΒΟΥΤΙΕΣ ΣΤΗ ΒΟ'Ι'ΔΟΚΟΙΛΙΑ - ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΣΤΗ ΓΙΑΛΟΒΑ

"Προχωρήστε κατά μήκος δρόμων που πλαισιώνονται με ελαιώνες προς τη Μεσσηνία στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο για να εξερευνήσετε τα αρχαία κάστρα, δοκιμάζοντας ψητό χοιρινό στη σούβλα σε παλιές ταβέρνες. Στη δυτική της ακτή βρίσκεται η Βοϊδοκοιλιά. Οι πρωινές βουτιές στα ρηχά σμαραγδένια νερά της είναι υπέροχες, όταν ξεπροβάλει το φως του ήλιου και οι κολυμβητές είναι λιγοστοί. Περπατήστε προσεκτικά στους αμμόλοφους στη γειτονική λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας και ανακαλύψτε τα οικοσυστήματα της περιοχής. Είναι ένας ζωτικός σταθμός για τα αποδημητικά πτηνά και ένας από τους σημαντικότερους υγρότοπους της Ευρώπης. Σταματήστε δίπλα στις πισίνες του κοντινού Πολυλίμνιου, όπου ένα δίκτυο καταρρακτών και λιμνών είναι κρυμμένο μέσα σε χωράφια" επισημαίνει το άρθρο σχετικά με τις ομορφιές του Νομού Μεσσηνίας μου μπορεί να θαμάσουν όσοι αγαπούν ιδίως το κολύμπι.

Η ΠΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ

Στη συνέχεια, ο ταξιδιωτικός οδηγός μας συστήνει την ιστορική Πύλο. "Προχωρήστε δυτικά για μια βόλτα στην παραλιακή πόλη της Πύλου. Από το κάστρο του 16ου αιώνα, το Νεκάστρο, μπορείτε να δείτε τον κόλπο του Ναβαρίνου. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι αυτή η γαλήνια τοποθεσία φιλοξένησε τη μάχη του Ναβαρίνου του 1827, μια νίκη που έδωσε ένα αποφασιστικό βήμα στον πόλεμο της ανεξαρτησίας της Ελλάδας. Εξερευνήστε την πλούσια ιστορία της περιοχής μέσα από περιηγήσεις με καγιάκ στα νησάκια του κόλπου, στις θαλάσσιες σπηλιές και στις φυσικές καμάρες".

Σε ό,τι έχει να κάνει με το φαγητό το National Geographic προτείνει το εστιατόριο «Ελιά», στη Γιάλοβα. "Το πλούσιο μενού γεμίζει τα πιάτα που τιμούν τα τοπικά υλικά, όπως η καπνιστή πέστροφα Ταϋγέτου, το τυρί ταλαγάνι και τα άγρια σπαράγγια" σχολιάζουν οι συντάκτριες Μαρία Αματζίδου και Ελένη Ιατρού.

Από πλευράς διαμονής το «Villa Vager Mani», στη Μεγάλη Μαντίνεια παρουσιάζεται ως ένας εξαιρετικός, πετρόχτιστος ξενώνας με θέα στη θάλασσα.