Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 11:06

Lonely Planet: Η Ελλάδα καλύτερος βιώσιμος γαστρονομικός προορισμός για το 2021 (Βίντεο+φωτο)

Ύστερα από μια πολύ απαιτητική χρονιά που επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τα ταξίδια, τα καθιερωμένα βραβεία του Lonely Planet "Best in Travel" για το 2021 διαφοροποιούν τη λογική τους και εστιάζουν περισσότερο στη βιωσιμότητα, τη διαφορετικότητα και την κοινωνία.

Ακόμη και πριν η πανδημία ανατρέψει τον τουρισμό η αειφορία είχε αρχίσει να γίνεται το ζητούμενο, με τους ταξιδιώτες ανά τον κόσμο να συμφιλιώνονται όλο και περισσότερο με την επιθυμία τους να δουν και να γνωρίσουν τον κόσμο βάσει των περιβαλλοντικών ανησυχιών και αξιών τους. Οι εκάστοτε προορισμοί άρχισαν να αναζητούν τρόπους για να προστατεύσουν το «προϊόν» τους, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που υπήρξαν μεγαλύτερες ευκαιρίες ξεναγήσεων, διαμονής και εμπειριών σε μια πιο «πράσινη» και οικολογική φιλοσοφία.

Υπό αυτό το πρίσμα, λοιπόν, το Lonely Planet ξεχώρισε την Ελλάδα για το 2021 στην κατηγορία «Best Food Destination». Στο δημοσίευμα αναφέρεται συγκεκριμένα ότι «η Ελλάδα για αιώνες τώρα προωθεί τα τοπικά της προϊόντα χάρη στις αρχέγονες παραδόσεις καλλιέργειας λαχανικών, συλλογής της ελιάς για λάδι και χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε καρπό δίνει στους κατοίκους της η γη».

Σημειώνει, επίσης, ότι κατά την τελευταία δεκαετία αύξησε την παραγωγή βιολογικών τροφίμων κατά 51%, με τις βιολογικές αγορές της και τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά των νησιών της να την καθιστούν ως «ηγέτη» των πιο βιώσιμων τροφίμων στον κόσμο.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα "Best in Travel":

Best στην κατηγορία Διαμονή σε πόλη –Γκέτεμποργκ, Σουηδία

Best στην κατηγορία Nησιά – Παλάου, Ειρηνικός Ωκεανός
Best στην κατηγορία Διαμονή – Grootberg Lodge στο Etendeka Plateau, Ναμίμπια
Best στην κατηγορία Ποδηλασία – Βιρτζίνια Mountain Bike Trail
Best στην κατηγορία Προορισμός για φαγητό – Ελλάδα
Best στην κατηγορία Tαξίδι με Tρένο – Rocky Mountaineer

Best στην κατηγορία Aναδυόμενος Προορισμός – Αντίγκουα και Μπαρμπούντα
Best στην κατηγορία Πρόγραμμα Διατήρησης – Ρουάντα
Best στην κατηγορία Περίπατοι – Le Vie di Dante, Ιταλία
Best στην κατηγορία Αφηγητής – Soraya Abdel-Hadi