Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020 08:03

Majesty 175: Το μεγαλύτερο σούπερ γιοτ από ανθρακονήματα στον κόσμο (φωτο)

Έτοιμο να διασχίσει τις θάλασσες και τους ωκεανούς του πλανήτη είναι το εντυπωσιακό Majesty 175, το μεγαλύτερο σούπερ γιοτ από ανθρακονήματα στον κόσμο.

Τέσσερα ολόκληρα χρόνια χρειάστηκαν για την ναυπήγηση του πολυτελούς σούπερ γιοτ στην Ιταλία, όπως ανακοίνωσε κατά την παρουσίασή του ο πρόεδρος των ναυπηγείων Gulf Craft στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το σκάφος, κόστους 28, 7 εκατ. δολαρίων είναι μεγαλύτερο από μια γαλάζια φάλαινα, αφού το μήκος του φθάνει τα 54 μέτρα, και λόγω των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του είναι ελαφρύτερο, ταχύτερο και πιο οικονομικό στην κατανάλωση καυσίμων από ένα κανονικό σούπερ γιοτ.

Το Majesty 175 – περήφανος ιδιοκτήτης του οποίου είναι ένας επιχειρηματίας από τα ΗΑΕ - είναι εξοπλισμένο με δύο πανίσχυρους κινητήρες, που του επιτρέπουν να αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 16,5 κόμβων και να καλύπτει αποστάσεις έως και 4.000 ν.μ., ενώ συνοδεύεται από δικό του ταχυσκάφος.

Το ονειρεμένο σούπερ γιοτ διαθέτει τέσσερα καταστρώματα και επτά καμπίνες με πλήρως αυτοματοποιημένα συστήματα ψυχαγωγίας. Η καμπίνα του ιδιοκτήτη έχει διπλή πρόσβαση στους εξωτερικούς χώρους, όπου μπορεί να χαλαρώσει σε μια ιδιωτική πισίνα 5 μέτρων μαζί με τους καλεσμένους του.

To Majesty 175 είναι πράγματα μεγάλο, αλλά επισκιάζεται από το μεγαλύτερο σούπερ γιοτ του πλανήτη, το μήκους 155 μ. και με εκτόπισμα 16.000 τόνων Dilibar του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Αλισέρ Ουσμάνοφ.

Πηγή: thesun