Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2020 12:43

Τεράστιο πλήγμα στον τουρισμό της Ισπανίας: Μειωμένες κατά 87% οι αφίξεις τον Οκτώβριο

Σφοδρό πλήγμα δέχεται ο κλάδος του τουρισμού σε πολλές χώρες του κόσμου, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των συνεπειών των περιοριστικών μέτρων.

Οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις στην Ισπανία ήταν μειωμένες κατά 87% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, αφού οι αρχές επέβαλαν νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για να ανακόψουν την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Τους πρώτους 10 μήνες του έτους, περίπου 17,9 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν την Ισπανία, 76% λιγότεροι σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, όπως ανακοίνωσε η εθνική στατιστική υπηρεσία INE και μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η Γαλλία είναι πλέον η χώρα από την οποία προέρχονται οι περισσότεροι ξένοι τουρίστες, αφού ο αριθμός των Βρετανών -που πέρσι αντιστοιχούσαν στο ένα πέμπτο των ξένων επισκεπτών- μειώθηκε κατά 82% μεταξύ του Ιανουαρίου και του Οκτωβρίου.

Η περιοχή που ήταν περισσότερο δημοφιλής μεταξύ των τουριστών κατά τους πρώτους 10 μήνες του έτους ήταν η Καταλονία, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών στα Κανάρια Νησιά και τις Βαλεαρίδες μειώθηκε κατά 68% και 87% αντίστοιχα.

Οι τουρίστες δαπάνησαν 90% λιγότερα χρήματα τον Οκτώβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με την INE. Τους πρώτους 10 μήνες του έτους, οι ξένοι τουρίστες δαπάνησαν 18,6 δισ. ευρώ, συγκριτικά με 81,8 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019.