Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014 09:50

Διπλασιάζει τις πτήσεις της η Etihad Airways προς Νέα Υόρκη

Η Etihad Airways θα προσθέσει ένα δεύτερο καθημερινό δρομολόγιο μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Νέας Υόρκης.

Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, θα διπλασιάσει τις πτήσεις μεταξύ του Άμπου Ντάμπι και της Νέας Υόρκης, εισάγοντας ένα δεύτερο καθημερινό δρομολόγιο από το Σάββατο, 1η Μαρτίου 2014.

Η πτήση ΕΥ 103 θα αναχωρεί από το διεθνές αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι στις 1:45πμ, και θα προσγειώνεται στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης John F Kennedy στις 7:45πμ της ίδιας ημέρας. Η πτήση επιστροφής θα αναχωρεί από τη Νέα Υόρκη στις 11:35πμ και θα φτάνει στο Άμπου Ντάμπι στις 9:20πμ της επόμενης ημέρας.

Οι νέες πτήσεις θα συμπληρώσουν το υπάρχον δρομολόγιο της αεροπορικής εταιρείας, που αναχωρεί στις 10:30πμ προς Νέα Υόρκη, παρέχοντας επιλογή δρομολογίων από το Άμπου Ντάμπι, στους επαγγελματίες ταξιδιώτες, Κυβερνητικούς, τους απόδημους κατοίκους, και τους ταξιδιώτες αναψυχής. Στους επιβάτες που ταξιδεύουν από τη Νέα Υόρκη στο Άμπου Ντάμπι και συνεχίζουν το ταξίδι τους, θα δοθεί η επιλογή μίας πρωινής πτήσης επιπλέον της υπάρχουσας που αναχωρεί στις 9:40 μμ.

Αρχικά, οι νέες πτήσεις θα πραγματοποιούνται από την Etihad Airways με τη χρήση Boeing 777-300ER τριών καμπίνων το οποίο έχει μισθωθεί από την ινδική Jet Airways, στρατηγικό συνεργάτη της αεροπορικής. Από την 1η Μαΐου 2014 οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται από την Jet Airways.

Το δεύτερο δρομολόγιο προς Νέα Υόρκη θα αυξήσει σημαντικά τις διαθέσιμες συνδέσεις μέσω του κόμβου του αεροδρομίου του Άμπου Ντάμπι, καθώς το δρομολόγιο είναι προγραμματισμένο να συνδέεται και προς τις δύο κατευθύνσεις με τις πτήσεις της Etihad Airways και των συνεργαζόμενων εταιριών μεταξύ του Άμπου Ντάμπι με περισσότερους από 30 προορισμούς στην Ινδία, στη Μέση Ανατολή, στην Κεντρική και στη Νοτιανατολική Ασία, στην Αφρική και σε νησιωτικές χώρες στην περιοχή του Ινδικού Ωκεανού.

Εκτός από τη Νέα Υόρκη, οι επιβάτες θα μπορούν επίσης να συνδεθούν με πτήσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τον Καναδά, και το Μεξικό.

«Η Νέα Υόρκη αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς του δικτύου μας, όχι μόνο για τους επιβάτες που ταξιδεύουν από το Άμπου Ντάμπι, αλλά και για επιχειρηματίες και ταξιδιώτες αναψυχής από ένα ευρύ φάσμα συνδεόμενων προορισμών» δήλωσε ο James Hogan, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Etihad Airways.
«Τα δρομολόγια αυτά παρέχουν μεγαλύτερη πρόσβαση στη Νέα Υόρκη για τους επιβάτες από Άμπου Ντάμπι και αποδεικνύουν περαιτέρω τη σημασία του Άμπου Ντάμπι ως διεθνή κόμβο εναέριας μεταφοράς».
«Επίσης, οι πτήσεις θα δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες για τουρισμό στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και περαιτέρω σε προορισμούς στη Μέση Ανατολή, στην Ινδική χερσόνησο, στην Ασία, στην Αφρική και στις νησιωτικές χώρες του Ινδικού Ωκεανού».

Επιπλέον των αυξημένων δρομολογίων για τη Νέα Υόρκη, η Etihad Airways ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδιά της για έναρξη πτήσεων σε δύο νέους προορισμούς στην Αμερική: 
Tο Λος Άντζελες καθημερινά από τον Ιούνιο του 2014 και το Ντάλας-Φορτ Γουόρθ τρεις φορές την εβδομάδα, από τον Δεκέμβριο του 2014.

Η αεροπορική πραγματοποιεί επίσης καθημερινές πτήσεις από το Άμπου Ντάμπι προς την Ουάσινγκτον και το Σικάγο.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ/ΠΡΟΣ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ – ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 


Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με την Etihad Airways ή με τις συνεργαζόμενες εταιρείες από/προς τους παρακάτω προορισμούς, έχουν δυνατότητα ανταπόκρισης από/προς τις νέες πτήσεις μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Νέας Υόρκης

Ινδιακή Χερσόνησος 
Ινδία: Δελχί, Μουμπάι, Κοτσίν, Τσεννάι, Χαϊντεραμπάντ, Μπανγκαλόρ
Πακιστάν: Λαχόρη
Νεπάλ: Κατμαντού

Μέση Ανατολή / Χώρες του Κόλπου 
Σαουδική Αραβία: Νταμάμ, Τζέντα, Μεδίνα, Ριάντ 
Κατάρ: Ντόχα 
Ιορδανία: Αμάν 
Λίβανος: Βυρηττός
 Μπαχρέιν
 Κουβέιτ


Ιράν: Τεχεράνη 
Ιράκ: Μπάσρα, Ερμπίλ

Αφρική / Ινδικός Ωκεανός 
Νότια Αφρική: Γιοχάνεσμπουργκ
Αίγυπτος: Κάιρο
Σρι Λάνκα: Κολόμπο 
Μαλδίβες 
Σεϋχέλλες

Ασία 
Ταϊλάνδη: Μπανγκόκ 
Μαλαισία: Κουάλα Λαμπούρ 
Σιγκαπούρη 
Ινδονησία: Τζακάρτα 
Φιλιππίνες: Μανίλα 
Χονγκ Κονγκ