Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 08:24

Καλοκαίρι 2020: Η Λακωνική Μάνη κέρδισε τους Καλαματιανούς

Καλοκαίρι 2020: Η Λακωνική Μάνη κέρδισε τους Καλαματιανούς
Γερολιμένας, eurokinissi

Μπορεί ο καιρός να είναι ακόμα σχετικά καλοκαιρινός αλλά για τη συντριπτική πλειοψηφία οι διακοπές τελείωσαν.

Πως όμως κινήθηκαν αυτό το διαφορετικό καλοκαίρι οι Καλαματιανοί στις διακοπές τους και τι προτίμησαν;

Μια σαφής εικόνα δόθηκε μέσα από γκάλοπ που έκανε η εφημερίδα «Ελευθερία» σε άτομα ηλικίας από 18 έως 50 ετών. Όπως ήταν αναμενόμενο ψηλά στις προτιμήσεις ήταν προορισμοί εύκολα προσβάσιμοι με αυτοκίνητο, δείχνοντας τον φόβο πολλών να συγχρωτιστούν σε πλοία ή αεροπλάνα.

ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ Η ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΜΑΝΗ

Στο ερώτημα "ποιο μέρος προτιμήσατε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές;" η συντριπτική πλειοψηφία δήλωσε πως επισκέφτηκε τη Λακωνική Μάνη, διαμένοντας σε κάποιο κατάλυμα από 3 έως 10 μέρες. Όντας κοντινός προορισμός από τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, προσφέροντας παράλληλα πολλές επιλογές για μια εξόρμηση όπως η Αρεόπολη, το Λιμένι, το Οίτυλο, ο Γερολιμένας αλλά και η Βάθεια, η ιστορική περιοχή της Πελοποννήσου αποτέλεσε ασφαλή επιλογή, κυρίως για οικογένειες αλλά και για ζευγάρια.

 

Λιμένι

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον ορεινό τουρισμό δεν ήταν λίγοι εκείνοι που απάντησαν πως επισκέφτηκαν έστω και για ένα διήμερο την Αρκαδία, επιλέγοντας κάποιο γραφικό χωριό όπως τη Δημητσάνα, τη Βυτίνα και τα Λαγκάδια.

ΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Σύμφωνα με το ίδιο γκάλοπ, ένας μεγάλος αριθμός Καλαματιανών προτίμησε να παραμείνει στη Μεσσηνία για διακοπές, πραγματοποιώντας μονοήμερες αποδράσεις κατά μήκος της. Φοινικούντα, Φονέας, Μεθώνη, Γιάλοβα και φυσικά Βοϊδοκοιλιά, είχαν την περισσότερη ζήτηση, μέρη που όπως τονίστηκε από αρκετούς δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από πολυδιαφημισμένα νησιά.

 

Φοινικούντα